Breaking News

Candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Fieni, Vasile Horga este convins de faptul că

Noi 15, 2012

 

# Domnule Vasile Horga, de ce aţi ales Colegiul 1 Fieni?
Pentru că acolo m-a trimis partidul, nu aveam de ales un alt colegiu. Pentru mine, colegiul de nord este foarte convenabil, e pe sufletul meu, pentru că şi eu m-am născut tot în zona de munte.
# Care sunt obiectivele pe care le aveţi în vedere pentru mandatul dvs. viitor, în eventualitatea în care veţi fi ales?
Am o serie întreagă de obiective. Am identificat opt proiecte legislative pe care vreau să le susţin şi să le implementez în zona de munte. Am o propunere legislativă legată de creşterea natalităţii, stimularea concepţiei. Mă îngrijorează scăderea drastică a populaţiei şi, prin măsuri de sprijinire a tinerelor familii şi a mamei după naştere, acestea vor fi încurajate să conceapă copii. Cea mai mare bogăţie a unei ţări sunt copiii şi oamenii.
# Care sunt cele trei probleme prioritare identificate în colegiul în care candidaţi?
În primul rând, problema renaşterii satului montan. Localităţile din zona montană sunt îmbătrânite şi este unul dintre efectele scăderii natalităţii. Depopularea este extrem de accentuată în această zonă şi e păcat să nu facem ceva pentru renaşterea satului de munte. În al doilea rând, este vorba despre calitatea vieţii oamenilor din zona de munte. Deşi au sufletul curat, duc o viaţă aspră: apa, curentul, canalizarea sunt probleme încă nerezolvate în multe comunităţi. Prin lobby, prin propuneri legislative, prin amendamente depuse la bugetul de stat pe anul viitor, zonele montane ar putea beneficia de mai multă atenţie şi vor putea fi reprezentate mult mai bine. Şi, nu în ultimul rând, păstrarea tradiţiilor. Renaşterea tradiţiilor montane.
# Care este strategia dumneavoastră pentru a reuşi să satisfaceţi orizontul mare de aşteptare al oamenilor, care s-au săturat de vorbe şi aşteaptă fapte?
Voi face! Sigur, fără vorbe nu facem nimic, cu condiţia ca vorbele să nu fie demagogie. Trebuie să ne zbatem! Va trebui să conving colegii din Parlament să mă sprijine în demersurile mele, Guvernul să aloce banii necesari susţinerii şi implementării proiectelor. Lupta trebuie să continue şi după câştigarea alegerilor. Vreau ca aceste dorinţe să se materializeze, pentru că oamenii merită mai mult decât nişte simple vorbe. Lucrurile acestea nu pot fi făcute de candidaţi paraşutaţi din alte judeţe, al căror unic interes este să ajungă în Parlament. Eu vreau să fac lucrurile să funcţioneze şi să rezolv problemele satelor uitate, neglijate, în măsura în care şi colegii din Parlament vor înţelege că propunerile mele sunt corecte şi de impact.
# În final, ce mesaj aveţi pentru alegătorii din Colegiul 1 Fieni?
Le promit că mă voi zbate ca ceea ce le propun să se şi realizeze. Dacă parlamentarii şi Guvernul nu vor înţelege să sprijine demersurile mele, după patru ani mă predau. Îi asigur pe alegători de toată bunăvoinţa mea, de tot sprijinul meu. Voi fi alături de ei, voi fi interfaţa lor cu instituţiile statului, astfel încât lucrurile să funcţioneze normal. Cei mai buni să fie reprezentanţii oamenilor şi fiecare dintre noi speră să fie cât mai bun.

Interviul Săptămânii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare