Breaking News

# Interviu cu candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul 4 Târgovişte, Ion Pârgaru

Noi 23, 2012


I.P.: Ceea ce m-a determinat să reintru în arena politică au fost aceşti ani nefaşti de guvernare pedelistă, care au dus sărăcia şi corupţia la nivel de politică de stat în România. În al doilea rând, sunt legat de Târgovişte şi de cetăţenii acestui oraş prin tinerii săi: am condus generaţii de studenţi şi doctoranzi la Universitatea Valahia, iar aceştia sunt oglinda vie a realităţilor cu care se confruntă oamenii din acest oraş.
Rep: Care sunt obiectivele pe care le aveţi în vedere pentru mandatul dumneavoastră viitor, în eventualitatea în care veţi fi ales?
I.P.: Fiind un om aflat tot timpul în mijlocul semenilor, prin natura meseriei, în calitate de profesor universitar, conducător de doctorat, am avut ocazia să cunosc îndeaproape problemele tinerilor, nemulţumirile lor, dar şi a colegilor de catedră. De aceea mi-am propus să ofer o alternativă asupra vieţii celor care se pregătesc să construiască viitorul acestei ţări. Îmi propun ca, din poziţia de deputat în Parlamentul României, să contribui la schimbarea realităţilor dureroase pentru această ţară, prin iniţierea unor proiecte de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, prin angrenarea tuturor factorilor responsabili într-o dezbatere publică serioasă asupra viitorului acestui domeniu. Totodată, experienţa diplomatică m-a ajutat să cunosc îndeaproape şi alte modele de dezvoltare socială şi economică din alte state şi consider că politica promovată de guvernele PDL, haotică şi descurajantă pentru mediul privat, a fost o dovadă de iresponsabilitate, rea-voinţă şi incompetenţă.
Rep: Care sunt problemele prioritare identificate în colegiul în care candidaţi?
I.P.: În judeţul nostru s-a furat mult, aşa cum s-a furat, de fapt, la nivelul întregii ţări. A fost o politică de devalizare generală. Guvernarea USL a stopat această hemoragie din banul public şi a început să construiască. Dacă ne uităm la primele măsuri luate, în afara celor reparatorii, gen reîntregire de salarii, recuperare pensii, au fost măsuri de încurajare a mediului investiţional. Întregul program al USL-ului este construit pe această axă atragere de investiţii şi creare de locuri de muncă. Este vital să ne concentrăm pe această prioritate şi, aici, în Dâmboviţa, trebuie să facem la fel. Împreună cu preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, alături de parlamentarii USL pe care acest judeţ îi va avea din 9 decembrie la Bucureşti şi cu Guvernul USL vom face tot posibilul ca Dâmboviţa şi locuitorii ei să aibă parte de dezvoltarea pe care o merită.
Rep: Care este strategia dumneavoastră pentru a reuşi să satisfaceţi orizontul mare de aşteptare al oamenilor, care s-au săturat de vorbe şi aşteaptă fapte?
I.P.: Pentru mine, respectul este esenţial în relaţia stat-cetăţean, cetăţean-om politic. Ca viitor deputat, îmi propun să construiesc o relaţie sinceră, deschisă cu cei pe care îi voi reprezenta în Parlamentul României, iar la finalul celor 4 ani de mandat să ajung să-i privesc fără teamă şi ruşine în ochi pe cei care mi-au acordat încrederea. Toată viaţa mi-am asumat misiuni, nu am fugit niciodată de responsabilităţi, iar misiunea pentru care mă pregătesc din 9 decembrie este una fermă. Mă pun în slujba oamenilor de aici, din Târgovişte, pentru a le oferi un trai mai bun şi mai liniştit.
Rep: În final, ce mesaj aveţi pentru alegătorii dumneavoastră?
I.P.: Spre deosebire de ceilalţi candidaţi, care se vor prezenta în faţa târgoviştenilor pentru a-i convinge să le acorde votul, eu am conştiinţa curată, iar demersul meu este unul sincer. Toată viaţa am fost în slujba cetăţenilor, am prestat servicii publice fie din postura de profesor universitar, fie din cea de consilier diplomatic sau în mandatul de parlamentar pe care l-am deţinut în legislatura 1996-2000. Sunt legat de Târgovişte şi de oamenii acestui oraş prin tinerii săi: am condus generaţii de studenţi şi doctoranzi la Universitatea din Târgovişte. De fiecare dată, am fost conştient de misiunea pe care o am, aceea de a face bine oamenilor, de a-i reprezenta cu cinste, atunci când mă aflam în misiuni diplomatice sau să fac cunoscut peste hotare potenţialul extraordinar al acestei ţări. În iunie 2012, târgoviştenii, dâmboviţenii au făcut primul pas pentru îndepărtarea de la conducere a celor care au umilit şi furat cetăţenii timp de 4 ani. E timpul să facem dreptate până la capăt! România şi Dâmboviţa merită respect şi o guvernare a bunului simţ! Vin în faţa dumneavoastră onorat să vă reprezint interesele în Parlament pentru următorii 4 ani, cu respect şi decenţă, onestitate şi responsabilitate.

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare