Breaking News

Sunt obişnuit să fac mai mult decât ceea ce spun

Noi 15, 2012

# Domnule Leonardo Badea, de ce aţi ales Colegiul 1 Senat ?
A fost o alegere şi o discuţie făcută în cadrul partidului. Era vorba să avem un candidat bun, un candidat puternic pe Colegiul 1 Senat, Colegiul de Nord, un colegiu tradiţional al Partidului Social Democrat, câştigat de această formațiune politică şi atunci când nu am reuşit să câştigăm alegerile generale. Mi-am dorit să candidez la alegerile parlamentare. La nivelul partidului, în urma sondajelor făcute, mă situam foarte bine între liderii partidului şi, atunci, inclusiv la propunerea organizaţiilor din nordul judeţului care au fost cele ce m-au mobilizat să candidez pe acest colegiu, mi-am depus candidatura. A urmat un vot intern. Am obţinut 240 de voturi „pentru”, doar patru voturi „împotrivă”. A fost cel mai bun rezultat înregistrat de un candidat. Lucrul acesta m-a onorat, dar mă şi obligă să am un rezultat foarte bun în Colegiul 1 Senat.

# Ce obiective aveţi pentru viitorul dumneavoastră mandat?
Am urmărit şi urmăresc problematica din această parte a judeţului. În primul rând, aici trebuie să ne axăm pe infrastructură ca lucru primordial pentru dezvoltarea nordului judeţului. De asemenea, Drumul Subcarpatica, pe care trebuie să îl sprijinim pentru a intra la finanţare – un proiect de anvergură ce va duce la dezvoltarea nordului judeţului. Un altul ar fi drumul din munte care trebuie să fie finalizat – am ajuns cu lucrul până la Dichiu, o parte din drum a fost făcută şi de către Romsilva – partea dreaptă. Mai sunt cinci kilometri de legătură şi alţi câţiva kilometri pentru a rezolva întreg traseul şi pentru a reuşi să ajungem inclusiv la Salvamont Dâmboviţa, pentru a deschide total Valea şi pentru a crea locuri de muncă. Foarte importantă este încurajarea dezvoltării parcurilor industriale. Avem Parcul Industrial de la Priboiu, esenţial pentru domeniu. Va trebui dezvoltat prin aducerea de investitori străini. Deja s-a lucrat în acest sens. Se creează totodată noi capacităţi de producţie. Este vorba despre un investitor belgian, în domeniul tâmplăriei. Mai sunt şi alte firme interesate să construiască în cadrul parcului industrial şi să dezvolte capacităţi de producţie. Nu trebuie să uităm că avem proiecte de drumuri, canalizare, reţele de apă, în toate localităţile. Ştiu că la Pietroşiţa, la Buciumeni, deja s-au semnat contractele pentru realizarea de lucrări de canalizare. Avem în continuare şi restul localităţilor în vedere, acolo unde mai sunt probleme, deoarece Colegiul de Nord este un colegiu destul de întins. Avem 44 de localităţi. Urmărim ca dincolo de nordul judeţului, spre regiunea Târgovişte, să dezvoltăm proiecte de mediu, care vor fi importante de finanţat în perioada 2013-2018, iar aici fac echipă cu doamna Rovana Plumb, pe Colegiul de Deputaţi 2 Pucioasa. Împreună, pentru nordul judeţului, vom face tot ceea ce va depinde de noi pentru a aduce proiecte la finanţat şi pentru a le susţine.
# Care sunt principalele trei probleme identificate în colegiu, din punct de vedere al priorităţii?
Principalul ar fi Drumul Subcarpatica – este de mare eficienţă, al doilea ar fi încheierea drumului din munte – ar fi un lucru extraordinar pentru întreaga zonă şi pentru crearea de locuri de muncă. Cel de-al treilea ar fi să câştigăm proiectele de canalizare şi mediu la nivelul localităţilor din acest colegiu.
# Oamenii s-au săturat de vorbe aici, în Dâmboviţa. Care este strategia dumneavoastră pentru a reuşi să aveţi rezultatele aşteptate de cetăţeni?
Dorim să avem o prezentare destul de sintetică a vorbelor, sper să rezolvăm aceste lucruri prin fapte. Dorim să vorbim puţin şi să facem mult. Ne deplasăm şi ne-am deplasat tot timpul. Vom fi oamenii care vor fi peste tot în colegiu. Suntem obişnuiţi să muncim, să facem foarte multe deplasări în teren. Atunci, oamenii ne vor judeca dacă ne respectăm întru totul ceea ce spunem. Prefer să vorbim mai puţin, să nu promit. Sunt obişnuit să spun şi „nu” – sunt un politican care spune „nu” dacă nu poate să facă ceva. Sunt obişnuit să fac mai mult decât ceea ce spun.

# Un gând pe care îl transmiteţi alegătorilor dumneavoastră.
În primul rând le doresc multă sănătate, putere de muncă. Să fim alături unii de ceilalţi şi să reuşim să ajungem la bun final cu această activitate prin care vom schimba soarta următorilor ani din România. Sperăm să facem lucruri cât mai bune împreună şi să fie mai bine pentru noi toţi.

Sandu Tănase

Interviul Săptămânii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare