Breaking News

Cetăţenii din Pucioasa, Vulcana Pandele, Brănești, Doicești și Șotânga Votează Rovana Plumb – deputat și Leonardo Badea – senator

Dec 01, 2012

În deschidere, președintele Consiliului Județean a prezentat celor de față doi candidați de excepție: Rovana Plumb, un ministru performant, care se va regăsi și în viitorul Guvern și care va face pentru comuna Brănești infinit mai mult decât orice alt candidat de la alte partide și Leonardo Badea, un economist excelent, care va face lucrurile să miște în localitățile colegiului pe care îl va reprezenta în Parlamentul României. Declarându-se mândră că face parte din echipa de la Dâmbovița, condusă de Adrian Țuțuianu, Rovana Plumb a informat locuitorii din Brănești că Guvernul Ponta va continua să repare și să îndrepte toate greșelile guvernelor Boc și MRU făcute în trecut. Având în vedere faptul că oamenii au ridicat problema lipsei locurilor de muncă, a salariilor și a pensiilor mici, dar și a indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, Rovana Plumb i-a anunțat pe oamenii din Brănești că toate proiectele de legi pe componenta socială vor fi reevaluate după ce va fi format noul Guvern, încercându-se o reparare a nedreptăților făcute, evident, în echilibru cu partea economică.

# Comuna Doicești își extinde rețeaua de alimentare cu apă datorită ministrului Rovana Plumb

O întâlnire similară cu cea de la Brănești a avut loc și la Doicești. Primarul localității, Ismail Mircea, i-a informat pe oamenii veniți să-i cunoască personal pe cei doi candidați la Parlamentul României că datorită ministrului Rovana Plumb s-a reușit extinderea rețelei de alimentare cu apă a comunei, având în vedere că din cei 23 de kilometri, rețeaua de apă era doar pe o lungime de 10 kilometri. „Așa cum ați mers atâția ani pe mâna mea (n.r. domnul Ismail este primar al acestei localități din anul 1982!), vă rog să mergeți și acum și să votați candidații USL. Sunt cei mai buni, cei mai deștepți candidați. Comuna noastră va avea numai de câștigat de pe urma celor doi: Rovana Plumb și Leonardo Badea”, a conchis primarul localității Brănești. „Vă asigur personal și mă angajez în fața dumneavoastră că voi face tot ce îmi stă în putere ca județul Dâmbovița să se dezvolte, să atragem investitori de afară pentru crearea de noi locuri de muncă, astfel încât județul nostru să nu mai fie printre primele județe din țară la rata somajului”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb, mamă de suflet pentru o micuță orfană

Pe lângă discursul politic, Rovana Plumb a reușit să-i uimească pe oamenii din Doicești când a făcut mențiunea că familia dumneaei s-a mărit cu un nou membru: o fetiță, Bianca. În ochii unora s-au zărit lacrimi când doamna Plumb le-a spus că Bianca este noul său copil. Bianca este o fetiță cunoscută de întreaga comunitate din Doicești, care a rămas orfană la o vârstă foarte fragedă, o vârstă la care prezența unei mame este imperios necesară, o vârstă la care nu vrea și nu cere decât iubire. Din primele momente în care Bianca a văzut-o pe doamna Plumb a fost năpădită de un sentiment de dor de mamă, motiv pentru care micuța i-a spus: „Tu este mama mea!”. Luată prin surprindere și impresionată până la lacrimi de afrmația făcută de micuță, Rovana Plumb a îmbrățișat-o cu toată dragostea unei mame, lănsându-se tăcere preț de câteva minute.

Unitate și putere la Șotânga

Mesaj de unitate și putere s-a transmis și la Șotânga, unde căminul cultural de aici s-a dovedit a fi neîncăpător datorită numărului foarte mare al cetățenilor veniți să se întâlnească cu cei doi candidați USL din colegiul lor. „Ne luptăm cu un regim mafiot, cu instrumente instituționale folosite în interesul propriu. Toate aceste intimidări venite din partea ARD-ului ne fac mai puternici. Trebuie să arătăm unitate și putere și să nu-i lăsăm să câștige, pentru că ei nu vor face altceva decât să continue să sărăcească populația. Știu ce înseamnă pentru bunici să-și trăiască viața, știu ce înseamnă pentru mame să-și crească copiii, știu ce înseamnă pentru tați să asigure traiul familiei. Lucrurile trebuie și chiar pot fi schimbate. Schimbarea este în mâna dumneavoastră. Haideți ca împreună să facem ceva pentru un viitor mai bun pentru noi toți”, a trasmis doamna Rovana Plumb oamenilor din Șotânga.

Bătrânii cer locuri de muncă pentru tineri

Doamna ministru Rovana Plumb, candidat USL la Camera Deputaților în Colegiul nr. 2, a ținut să se întâlnească personal cu locuitorii din cartierul Filatura, orașul Pucioasa. Însoțită de staff-ul de campanie, dar și de primarul și viceprimarul orașului dâmbovițean, doamna Plumb a socializat cu zeci de localnici de aici, ocazie cu care a preluat și o serie din prolemele pe care aceștia le-au ridicat. De departe, cea mai frecventă doleanță ridicată de cetățenii din Filatura a vizat sectorul social. Aceștia s-au plâns de lipsa locurilor de muncă, de faptul că nu beneficiază de niciun fel de ajutor din partea statului, de nivelul pensiilor care se situează sub limita decenței. Ca și concluzie care se poate contura în urma acțiunii de la Filatură este faptul că mare parte dintre cei care au dialogat cu Rovana Plumb s-au plâns că nu se pot bucura de un trai decent. O parte dintre ei, trecuți de prima tinerețe, sunt dispuși chiar să uite de ei și să-și trăiască bătrânețea așa cum s-au chinuit până acum, ridicând în schimb problema tinerilor. A tinerilor care nu au un loc de muncă și nu-și pot asigur viitorul. Evitând să facă promisiuni, așa cum probabil ar fi procedat orice politician cu state vechi, doamna ministru, cea care de altfel dorește să reprezinte și interesele acestor oameni în Parlamentul României, a transmis fiecăruia în parte că va face tot ce îi stă în putere, în limita competențelor sale instituționale, pentru ca orașul Pucioasa să de dezvolte din punct de vedere economic și implicit social.

Oamenii din Pucioasa vor să fie scăpați de pedeliști

Candidatul USL la Camera Deputaților în Colegiul nr. 2, Rovana Plumb, și-a continuat acțiunea de socializare cu locuitorii din Pucioasa, în zona pieței centrale. Domnia sa a fost practic asaltată de oamenii întâlniți, mulți dintre ei cerându-i aproape imperativ să-i scape de pedeliștii care timp de opt ani i-au adus într-o stare în care nici speranța nu-și mai poate găsi un loc în viața lor. De reținut că nici oamenii de aici nu s-au avântat să ceară lucruri imposibil de făcut. N-au cerut decât oportunitatea de a-și continua viața într-un mod decent, au cerut mai mult respect din partea autorităților și din partea celor care au uitat deja că sunt în funcție pentru a-i reprezenta pe ei. Rovana Plumb le-a explicat că acest lucru nu pot să-l facă decât ei, venind la vot și punând ștampila pe candidații USL.

Cumpărături în piața centrală din Pucioasa

În pofida programului încărcat, în puținul timp de care dispune, doamnei Plumb îi place să-și facă singură cumpărăturile. De un astfel de moment s-a bucurat sâmbătă la amiază, când a colindat prin piața agroalimentară din Pucioasa, de unde a cumpărat fructe, legume, dar și produse lactate. Oamenii de aici s-au arătat pe cât de impresionați, pe atât de încântați că un ministru al României a venit să-și facă cumpărăturile personal, de la ei. Acest lucru nu va rămâne singular. Astfel de momente se vor repeta pe parcursul următorilor patru ani, ținând cont de faptul că doamna Rovana, pe lângă calitatea de ministru în viitorul Guvern care va fi format de USL, va fi și deputat al zonei.

Oamenii din Vulcana Pandele, uimiți de tinerețea și naturalețea ministrului Rovana Plumb

Următorul popas făcut caravana USL în frunte cu ministrul Rovana Plumb a fost la Vulcana Băi. Aici, candidatul USL a luat la pas străduțele localității, prezentându-se personal celor pe care i-a întâlnit. Bucuria de a întâlni personal un reprezentant al Guvernului României nu s-a citit numai pe fața localnicilor de aici, ba chiar a fost exprimată în vorbe. Mulți dintre cei de aici au rămas plăcut impresionați de tinerețea și de naturalețea doamnei Plumb, făcând-o pe aceasta chiar să roșească la unele complimente. Nici aici, candidatul USL la Camera Deputaților în Colegiul nr. 2 nu a răspuns receptivității cetățenilor cu promisiuni, ba chiar a punctat pe faptul că nu poate face minuni, ci doar să-și aducă contribuția la înlesnirea condițiilor de viață, la o bună colaborare cu autoritățile locale pentru sprijinirea proiectelor investiționale.

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare