Breaking News

Breaking News

Televiziunea lui Gheorghe Dinu, câine de pază al democraţiei la… stâna portocalie

Dec 01, 2012

În ediţia precedentă a săptămânalului VOCEA DÂMBOVIŢEI am relatat, în amănunt, despre o parte dintre afacerile pe urma cărora fostul colonel Gheorghe Dinu, din nenorocire încă director al Poliţiei Locale Târgovişte, a făcut o avere uriaşă, există suspiciuni mari privind păgubirea t statul cu milioane şi milioane de euro.

Manevrele cu firme fantomă, care au acţionat în suveică, derulând afaceri uriaşe cu numai doi-trei angajaţi şi pentru care n-au plătit TVA şi impozit pe profit, nu sunt nici pe departe singurele surse din care se crede că Dinu şi-a tras imensa avere. Un capitol aparte în activitatea tristului personaj, care i-a adus o şi mai tristă notorietate în urbe, îl constituie perioada în care, între altele, a fost director onorific, spunem noi (după unele surse) şi patron, al postului local de televiziune TTV.

O mână spală pe alta şi amândouă imaginea PDL-ului…

Odată încăput pe mâna lui Dinu, postul local de televiziune Târgovişte TV, mai pe scurt TTV, şi-a transformat radical orientarea editorială, şi-a focalizat rapid teleobiectivele pe ciolan, devenind rapid principala portavoce a puterii portocalii, care a acaparat Târgoviştea şi întreg judeţul în vara anului 2008.

Şi n-ar fi fost nici primul nici ultimul post local de televiziune care emite într-un singur registru politic, dar TTV reprezintă un caz mai deosebit şi o să vă desluşim şi din care anume motive. Pentru că nu trebuie să îşi închipuie cineva că Gheorghe Dinu s-a mulţumit doar cu numirea, drept recompensă, în funcţia de director al Poliţiei Locale Târgovişte.

Echipamente de sute de mii de euro, achiziţionate din fonduri europene

S.C. BROADCAST MEDIA ENTREPRISES S.R.L., firma prin care şeful Poliţiei Locale Târgovişte controla TTV, a depus o documentaţie în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile. Ca un făcut, proiectul Dezvoltarea activităţii desfăşurate de către SC Broadcast Media Entreprises SRL prin achiziţionarea de echipamente a întrunit punctajul necesar, fiind aprobată şi finanţarea. Cât anume, reiese din contractul încheiat cu Agenţia pentru Dezvoltarea Regională Sud Muntenia: 972.308,25 lei, din care 784.119,55 lei alocaţie nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 4 – Sprijin pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Şi aşa a pus Gheorghe Dinu mâna pe încă 200.000 de euro, să poată să transmită mai bine şi mai clar oda PDL-ului…

TTV – client fidel al Consiliului Naţional al Audiovizualului

Şi ca dovadă că nu facem afirmaţii gratuite, S.C. Broadcast Media Entreprises a primit mai multe amenzi şi avertismente din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. CNA a sancţionat astfel TTV pentru încălcarea prevederilor legale privind publicitatea electorală.

Pentru că, aşa cum reiese din motivaţiile postate pe site-ul CNA, TTV nu a asigurat desfăşurarea unei campanii electorale echitabile şi corecte pentru toate partidele politice. Dar ce mai contau câteva mii de lei pe lângă atâţia bani europeni plus miliardele venite de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa?

Dezvăluiri

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , ,