Breaking News

USL a ras tot la Dâmboviţa

Dec 11, 2012

ARD pierde în acest fel şi ultima şansă de a mai obţine vreun mandat, rămânând ca la redistribuire să vedem dacă PPDD sau ARD va reuşi să obţină vreun mandat. La închiderea ediţiei dâmboviţenii au decis. La nivelul judeţului Dâmboviţa s-a înregistrat o prezenţă la vot de 46,49%, situându-se pe poziţia nouă pe ţară şi pe locul cinci la votul urban, după judeţele Gorj, Prahova, Mehedinţi şi Teleorman. După numărarea voturilor, rezultatul obţinut de către USL a fost unul covârşitor. Iată care a fost voinţa dâmboviţenilor, în cifre:

Camera Deputaţilor

Colegiul 1
HorgaVasile – USL – 60,08%
Cârstea Silviu Alexandru – ARD – 22,37%
Dumitru Adrian – PP-DD – 14,13%

Colegiul 2
Rovana Plumb – USL – 67,14%
Duţă Marian – PP-DD – 15,82%
Ion Sorin – ARD – 14,72%

Colegiul 3
Ion Stan – USL – 69,27%
Onea Valentin – PP-DD – 14,58%
Davidescu Sorin – ARD – 12,38%

Colegiul 4
Pârgaru Ion – USL – 52,45%
Popescu Florin Aurelian – ARD – 25,82%
Popa Radu Mihai – PP-DD – 18,30%

Colegiul 5
Stanciu Zisu – USL – 60,74%
Stănescu Mihai – PP-DD – 22,41%
Ivan Gheorghe – ARD – 14,20%

Colegiul 6
Dumitru Georgică – USL – 59,25%
Caracotă Iancu – ARD – 20,96%
Burcea Florin – PP-DD – 16,68%
Colegiul 7
Săvoiu Ionuţ Cristian – USL – 67,72%
Antoniu Florin Silviu – PP-DD – 14,50%
Dinu Ilie – ARD – 14,42%

Colegiul 8
Moldovan Carmen Ileana – USL – 55,85%
Vladu Iulian – ARD – 28,55%
Neagu Ilie – PP-DD – 9,95%

Senat
Colegiul 1
Badea Leonardo – USL – 67,69%
Bolchiş Florin – ARD – 15,73%
Dobândă Ion – PP-DD – 15,51%

Colegiul 2
Roşca Stănescu Sorin Ştefan – USL – 56,25%
Ana Geoge Bogdan – PP-DD – 22,26%
Rădulescu Adrian – ARD – 20,22%

Colegiul 3
Calcan Valentin Gigel – USL – 64,13%
Isăilă Marius Ovidiu – ARD – 20,54%
Matei Ion – PP-DD – 15,08 %

În urma redistribuirii voturilor, judeţul Dâmboviţa ar mai putea primi câteva mandate de parlamentar. Cele mai mari şanse să intre în Camera Deputaţilor le au Florin Popescu – ARD (8.602 voturi), Iulian Vladu – ARD (7.189 voturi) şi Radu Popa – PPDD (6.096 voturi). În ceea ce priveşte funcţia de senator, şansele ar putea fi de partea lui Ovidiu Isăilă – ARD (14.609 voturi) şi George Bogdan Ana – PPDD (12.370 voturi).

# Andrei Plumb, apreciat de întreaga echipă

Directorul de campanie al deputatului Rovana Plumb, Andrei Plumb a fost acela care a coordonat cu succes activitatea în Colegiul Pucioasa, obţinând un scor remarcabil, în ciuda faptului că nu este membru de partid. Acesta a reuşit în numai o lună să contureze o echipă puternică, în stare să arate că atunci când pui pasiune în ceea ce faci, reuşeşti să ridici performanţa la un nou nivel profesional. Iar asta i-a făcut pe toţi aceia cu care a lucrat să-şi dorească să mai lucreze în echipa constituită acum, cu ocazia alegerilor parlamentare. Andrei Plumb a dorit prin intermediul ziarului nostru să transmită un mesaj de mulţumire. „Ţin să mulţumesc pentru implicare tuturor celor cu care am lucrat, fără de care nu puteam obţine un scor bun. Mă bucur că tinerii şi nu numai au înţeles să se implice activ pentru că viitorul acestui judeţ depinde de ei şi numai de ei. Sunt proiecte importante care le sunt adresate şi care le poate schimba orizontul de aşteptare. Nu trebuie decât să se implice şi să creadă că au forţa de a-şi face un viitor în România, în acest judeţ şi în muncipiul reşedinţă de judeţ, Târgovişte. Sper ca această perioadă să fie doar începutul unor proiecte deosebite care să se adreseze întregii comunităţi, comunitate, care merită fără discuţie mult mai mult. Mulţumesc încă o dată stafului de campanie, activiştilor, membrilor de partid, preşedinţilor de organizaţie care au fost alături de mine şi de candidatul Rovana Plumb”

# Rovana Plumb şi Leo Badea, performerii din zona de Nord

Ministrul Mediului Rovana Plumb, deputat ales ne-a declarat: „Vreau să mulţumesc dâmboviţenilor şi mai ales cetăţenilor din Colegiul 2 Pucioasa pentru faptul că au ieşit la vot. Sunt mândră că fac parte dintr-o echipă solidă la Dâmboviţa şi mă voi lupta pentru ca acest judeţ să reuşescă să se dezvolte aşa cum merită. Am văzut situaţii sociale deosebite, dar am văzut oameni frumoşi care ştiu să trăiască, la fel cum ştiu să muncească. Acest judeţ merită mult mai mult după atâţia ani de regres, după atâţia ani în care o gaşcă portocalie nu a făcut altceva decât să frâneze orice tentativă de dezvoltare. Oamenii nu trebuie să fie resemnaţi pentru că noi vrem să construim pe mai departe şi vrem ca şi calitatea vieţii să crească. Ei trebuie să ştie că se poate şi altfel.”
Senatorul ales Leonardo Badea ne-a declarat: „Şi eu mulţumesc tuturor celo au votat şi au ales USL. Este o victorie clară împotriva unei echipe politice falimentare. Ne vom ţine de cuvânt în tot ceea ce ne-am propus şi vom face dreptate până la capăt.” Luni dimineaţa, la orele 1.30, la sediul PSD ministrul Rovana Plumb împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ţuţuianu şi Mihai Volintiru, preşedinte PNL Dâmboviţa au susţinut o conferinţă de presă legat de evoluţia alegerilor şi rezultatelor din judeţ.

• „Rezultatele ne onorează, dar ne şi obligă”

Liderul social-democrat, Adrian Tuţuianu, a evidenţiat performanţa înregistrată de USL în alegerile parlamentare şi, totodată, a dat asigurări că angajamentele asumate vor fi tratate cu maximă responsabilitate.
„Votul din 9 decembrie înseamnă continuarea actului de dreptate început în luna iunie. Înseamnă regăsirea spiritului de învingător pentru PSD Dâmboviţa, care a mers pe un trend crescător după locale şi referendum. De asemenea, înseamnă încredere în obiectivele cuprinse în programul politic asumat de către USL. Rezultatele ne onorează, dar ne şi obligă. E de datoria noastra ca încrederea pe care oamenii au investit-o în USL să fie respectată. Nu va fi uşor, nu vom face lucruri spectaculoase peste noapte, dar vom trata cu maximă responsabilitate angajamentele asumate”. Liderul social-democrat a făcut şi o scurtă analiză critică la adresa rezultatelor obţinute de candidaţii din partea ARD. „Trebuie remarcat un eşec pe linie al ARD, care nu a reuşit să facă un scor consistent pe niciunul dintre colegii. Este de apreciat faptul că damboviţenii nu au cuplat la campania agresivă, mincinoasă, mizarabilă din ultimele zile desfăşurată de candidaţii ARD, pe toate colegiile, în special în Târgovişte. Niciodată, de când sunt în politică, nu am văzut atâtea minciuni, atâtea calomnii, atâtea prostii spuse la adresa competitorilor politici de către nişte oameni disperaţi. Cred că, chiar dacă vor intra în Parlament, pe uşa din dos, să zic aşa, lideri politici precum Florin Popescu sau Iulică Vladu sunt consumaţi şi nu mai pot spune nimic poporului român, nu mai pot spune nimic nici dâmboviţenilor. Sunt fericit că un individ şi cinic şi cel mai murdar pe care l-am văzut în politica dâmboviţeană, Florin Popescu, o canalie politică, a luat o lecţie binemeritată de la dâmboviţeni”, a arătat Ţuţuianu. El le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în desfăşurarea campaniei şi celor care au contribuit la buna funcţionare a procesului electoral.

• „Asteptările românilor sunt foarte mari şi nu avem voie să greşim”

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a subliniat faptul că damboviţenii, prin votul masiv dat candidaţilor USL, au obţinut o victorie netă împotriva abuzurilor săvârşite de fosta guvernare. „Mulţumesc tuturor dâmboviţenilor, echipei USL, primarilor, preşedinţilor şi co-preşedinţilor USL. Ţinem cont de faptul că votul din 9 decembrie este unul dat ca urmare a unui val de ură împotriva celor care au guvernat România până acum, dar şi împotriva lui Traian Băsescu. Trebuie să ne asumăm o mare responsabilitate pentru ca aşteptările românilor sunt foarte mari şi nu avem voie să greşim.
Vom reprezenta cu cinste dambovitenii, vom ajuta judetul si autoritatile locale astfel incat sa se realizeze o dezvoltare durabila. Tristetea mea este foarte mare atunci cand vorbesc despre Targoviste. Targovistenii, din punctul meu de vedere, nu au un primar care sa-i merite. Si asta pentru ca Targovistea, care a fost capitala acestei tari, are un nevoie de un proiect de dezvoltare durabila, in asa fel incat targovistenii sa se poata bucura ca traiesc si locuiesc aici, sa aiba si locuri de munca, dar si zone in care sa se poata relaxa. Sunt convinsa ca, impreuna cu consilierii locali municipali in majoritate, cu presedintele CJD si toata echipa de parlamentari vom sustine si sprijini proiectele judetului. Avem misiunea ca în 2013 să realizăm o guvernare pentru toţi dâmboviţenii, pentru toţi românii, nu doar pentru votanţii USL. Vom avea o orientare guvernamentală clară, europeană şi euroatlantică.”, a declarat Rovana Plumb, câştigatoarea mandatului de deputat pe colegiul 2 Pucioasa, cu 67,14%.

• „Am demonstratat că suntem o forţă”

La rândul lor, liderii PNL şi PC Dâmboviţa, Mihai Volintiru şi, respectiv, Cătălin Olteanu, au mulţumit tuturor celor care au sprijnit campania desfăşurată de candidaţi şi au dat asigurari că noii parlamentari vor reprezenta cu cinste, în noul legislativ, interesele judeţului. „Am avut parte nu numai în Târgovişte, de o campanie infectă făcută de Florin Popescu şi nu doar de el. Ori de câte ori am afirmat ceva s-a confirmat. Avem 11 parlamentari de Dâmboviţa. Am arătat de ce suntem în stare. Am demonstratat că suntem o forţă. Sper că toţi cei 11 parlamentari să pună osul la treabă, să facă ce au promis. Am convenit cu domnul Adrian Ţuţuianu că le vom atrage atenţia ori de câte ori calcă în străchini. Vom avea grija să susţinem judeţul în tot ceea ce vom întreprinde aici, pentru o viaţă mai bună pentru damboviteni”, a punctat liderul liberal, Mihai Volintiru. „Mulţumesc tuturor celor care au depus eforturi, dâmboviţenilor care au hotărât să facă dreptate până la capat. Toţi cei care au reuşit să câştige colegiile vor reprezenta cu cinste judeţul Dâmboviţa”, a spus preşedintele organizaţiei judeţene a PC, Cătălin Olteanu.

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare