Breaking News

CADASTRU GRATUIT PENTRU PROPRIETARII DIN CORBII MARI

Ian 28, 2013

La Corbii Mari, proiectul a demarat în 2011 şi a fost primit, iniţial, cu mult scepticism. Situaţia s-a schimbat însă radical, proprietarii – 3.725 la număr, fiind conştienţi că au economisit, în medie, 40-50 milioane lei vechi, cât i-ar fi costat lucrările cadastrale pe fiecare în parte.
Până la această dată au fost făcute măsurătorile în teren, au fost realizate aproape integral planurile parcelare şi proiectul intră în etapa contestaţiilor. Au fost identificate peste 17.500 imobile şi sunt proprietari pe care efectuarea lucrărilor i-ar fi putut costa până la 10.000 lei.
Beneficiile acestui proiect pentru cetăţeni, pe lângă gratuitatea înregistrării proprietăţilor, sunt înlesnirea tranzacţionării imobilelor (vânzare-cumpărare, moştenire), scurtarea termenelor de procesare a cererilor privind certificatele de urbanism, a autorizaţiilor de construire, de eliberare a certificatelor de rol fiscal.
Programul CAESAR are o durată de implementare de doi ani şi, odată cu deschiderea noilor cărţi funciare, proprietarii vor primi extrasele de carte funciară care vor prezenta imobilele, drepturile de proprietate şi eventualele sarcini.

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare