Breaking News

Nu intenţionez să candidez la conferinţa judeţeană de alegeri

Ian 07, 2013

” # „Şi în Colegiul 1, unde este şi domnul Cornel Coman primar, lucrurile au fost evidente. „ # „Florin Popescu nu are ce căuta în PNL” #„S-a înţeles greşit că eu l-am numit interimar pe Paul Briceag”

 

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PNL, Mihai Volintiru, este determinat să pună filiala liberală pe harta politică dâmboviţeană. După ce şi-a atins principalul obiectiv politic pentru care a fost trimis de conducerea centrală, şi anume câştigarea alegerilor parlamentare prin cei trei parlamentari liberali, liderul PNL este hotărât să reconstruiască la Dâmboviţa partidul măcinat de orgolii şi lupte interne pentru supremaţie.
Trei din trei pentru PNL
Acesta a fost crezul liderului liberal încă din prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. La cârma PNL Dâmboviţa, Mihai Volintiru a făcut un scop important din punct de vedere politic din obţinerea mandatelor de parlamentari a celor trei liberali desemnaţi să intre în lupta electorală, în pofida unor controverse iscate pe acest subiect. Într-un climat tensionat, care contrasta cu obiectivul asumat de liderul interimar, provocarea alegerilor parlamentare a fost testul de foc trecut cu brio. „Am demonstrat că se poate chiar şi la Dâmboviţa. Am venit să câştig alegerile, ceea ce s-a şi întâmplat. Am spus că vom avea un ministru de la Dâmboviţa şi acesta are toată susţinerea PSD şi PNL. Acum mi-am propus să reorganizez filialele din judeţ şi rămân să fac acest lucru în vederea pregătirii conferinţei judeţene de alegeri”, ne-a declarat liderul PNL Dâmboviţa.
„Ceea ce se întâmpla, până să vin eu la Dâmboviţa, era nefiresc”
Dacă, iniţial, calendarul de reorganizare a celor 89 de filiale din judeţ se întindea până în luna martie, realitatea din teritoriu indică faptul că acest proces ar putea să mai dureze cel puţin până în vară. „Sunt probleme chiar mai mari decât credeam în multe localităţi, unde, practic, filialele sunt inexistente. Aprofundând situaţia din teritoriu, organizaţiile ar putea fi puse la punct, cel mai devreme la sfârşitul lunii iunie. Ceea ce se întâmpla, până să vin eu la Dâmboviţa, era nefiresc. Luptele interne pentru aşa-zisa putere în partid au dus la degradarea activităţii, la slaba capacitate de organizare a filialelor”. Deşi, la acest moment, PNL Târgovişte nu are o conducere din cauza unei probleme de ordin statutar, situaţia urmează să fie remediată. „S-a înţeles greşit că eu l-am numit interimar pe Paul Briceag (…) Vom desemna un birou interimar care să pună la punct această situaţie. În şedinţa BPJ, vom stabili următorii paşi. Colegii din judeţ vor avea ca sarcină propunerea de Birou Politic Municipal. Suportul va fi asigurat de ceea ce partidul poate să ofere la municipiu”.
“Voi pleca acolo unde partidul are nevoie de mine”
Obiectivul din această perioadă îl reprezintă, pentru şeful interimar, consolidarea PNL Dâmboviţa şi crearea unor premise favorabile organizării unei conferinţe de alegeri corecte şi democratice. Promovarea cât mai multor femei în funcţiile de conducere ale partidului este un alt deziderat al acestuia. „Intenţiile mele sunt bine definite. Sunt un om de partid, nu de administraţie. Cu alegerile parlamentare am rezolvat, lucrăm la organizaţiile locale. Sper să reuşim să facem acest lucru şi să pot pleca acolo unde partidul are nevoie de mine. Eu nu intenţionez nici măcar să candidez la conferinţa judeţeană de alegeri de la Dâmboviţa. Când totul va fi pus la punct, vor fi dâmboviţeni care vor fi în stare să continue ceea ce eu am început. Am fost întrebat dacă intenţionez să predau ştafeta filialei înainte de termen, adică înainte de conferinţa judeţeană. Eu am fost numit şi trimis de conducerea centrală la Dâmboviţa. Eu nu am fost pedepsit şi trimis aici, ci am fost considerat pregătit şi în măsură să fac faţă challenge-ului. Vreau să găsesc oameni cu înclinaţii către politica liberală şi sunt foarte mulţi. M-am axat pe zona oamenilor care n-au fost implicaţi politic şi m-am orientat către aceia care, dacă au făcut politică, au făcut-o din dorinţa de mai bine pentru cei din jurul lor. Vor mai fi schimbări de structură a Biroului Politic Judeţean pentru a capacita şi implica mai mulţi oameni pregătiţi în diverse zone de activitate. Îmi doresc ca filiala PNL Dâmboviţa să performeze, iar cei care vor face parte din conducere să fie aleşi pe rezultatele muncii lor”.
Va fi o „curăţenie” de primăvară?
„Fiecare om îşi face curăţenie în casă. Eu voi face curăţenie la Dâmboviţa”, susţine Volintiru, întrebat ce se va întâmpla cu cei care s-au abătut de la direcţia partidului în plină campanie electorală şi au adoptat o atitudine de non-combat. „Oamenii rupţi de realitatea locală nu vor reprezenta o forţă în politica dâmboviţeană, din cauza atitudinii de care au dat dovadă. Nu poţi să spui că eşti liberal şi să nu-ţi susţii colegul. Este nefiresc să ai pretenţii şi să faci anticampanie. Sunt date certe şi oameni care mi-au transmis informaţii legate de cei care au făcut anticampanie nu numai în Colegiul 1, unde au excelat în a-şi manifesta frustrările. Gabriel Plăiaşu n-a înţeles să facă pasul în spate. Rezultatele filialei au dovedit că se poate şi fără Plăiaşu. Şi în Colegiul 1, unde este şi domnul Cornel Coman primar, lucrurile au fost evidente. Apelativul dizident nu le poate fi atribuit pentru că dizidenţii sunt oameni care, la un moment dat, au făcut lucruri pentru comunitatea lor, nu pentru interesul propriu. Trebuie să înţelegem că vremea schimbării vine pentru fiecare, nimeni nu este bătut în cuie”.
Grozavu a făcut pasul în spate… cu folos
Se pare că repoziţionarea şi modul în care fostul lider liberal, Gabriel Grozavu, s-a comportat în campania electorală au dat bine în faţa preşedintelui interimar. „Orice sarcină i s-a atribuit, a dus-o până la capăt. Este unul dintre oamenii care chiar a făcut treabă. A înţeles, a făcut pasul în spate, e un coleg de bază în organizaţie. Are susţinerea noastră pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Această funcţie a fost negociată înainte de locale şi revine PC. Este, însă, o chestiune care ţine de preşedintele CJD”.
„Este un atu faptul că există opoziţie”
Jocul politic nu este democratic dacă nu există opoziţie, iar reprezentanţii puterii înţeleg foarte bine acest lucru. Odată ieşiţi din logica electorală, au adoptat o atitudine constructivă faţă de această componentă a vieţii politice. Liderul interimar al organizaţiei liberale judeţene susţine că puterea se uită cu interes spre opoziţie. „Interesul este să vedem ce reclamă opoziţia ca să putem corecta. Este un atu faptul că există opoziţie”. Mai mult, Volintiru a respins toate speculaţiile făcute pe tema revenirii în PNL a unor lideri, cum ar fi Florin Popescu. „Nu este în strategia mea acest lucru. Florin Popescu este în opoziţie, acolo unde îi este locul”. Şi tot la capitolul speculaţii, liberalul a încadrat şi presupusele neînţelegeri cu senatorul de Târgovişte, Sorin Roşca Stănescu. „Sunt vorbe de târg”.

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare