Breaking News

Potenţialului turistic la Vişina

Ian 16, 2013

Avem o asociere cu Consiliul Județean, pentru 2,6 kilometri de asfalt, modernizare drumuri comunale, o asociere pe Gal cu Răscăieți și Șelaru, pentru modernizarea Școlii cu clasele I-IV Vișina. Vrem să facem, de asemenea, unul sau două terenuri de sport multifuncționale, dar și părculețul aferent fostei brutării din centrul comunei. Pe viitor, având în vedere că avem în comună alimentare cu apă, intenționăm să facem și rețea de canalizare prin proiectele care urmează să fie aprobate de UE, pentru că avem un avantaj că dispunem de apă și am înțeles că este prioritar ca acolo unde este apă să fie și canalizare. De asemenea, avem un proiect depus la Călărași cu reabilitarea monumentelor istorice pentru că avem bisericuța din lemn, una dintre cele mai vechi din județ. Proiectul este eligibil, dar nefinanțat. Gândim optimist și poate se vor redistribui niște fonduri de pe alte măsuri, având în vedere că este singurul punct turistic unde am putea să beneficiem și noi de ceva avantaj. Poate cu sprijinul Consiliului Județean, al senatorilor și deputaților noștri să putem să determinăm pe cei de la Călărași să aibă în vedere și finanțarea acestui obiectiv”, spune primarul Ilie Sergiu.

Optimism la Mogoşani

În doar şase luni de la câştigarea mandatului de primar la Mogoşani, Nicolae Ciobanu a reuşit să pună în practică o parte dintre obiectivele pe care şi le-a propus.
“A fost asfaltat DC 73 pe o lungime de 1,4 km și finalizată reabilitarea școlii din satul Mogoșani. Aceste lucruri am reuşit să le realizez în cele 6 luni de zile de când sunt în fruntea administrației, iar pe viitor sunt multe de făcut. Se dorește asfaltarea DC 74, terminarea asfaltării pe DC 73. Avem începută grădinița de copii Mogoșani, care este la nivelul de fundație și vrem s-o finalizăm. Mai avem nevoie de apă, canalizare, drumurile sătești de asfaltat, reabilitări cămine culturale Zăvoiu, Mogoșani. Toate acestea ar trebui făcute, însă, într-un mandat. Am reuşit să colectăm în procent de 100% taxele și impozitele locale anul trecut. Cât despre speranțele pentru 2013, dacă nu speram să fie un an mai bun, nu mă angajam în această misiune administrativă”, a precizat primarul comunei Mogoșani.

Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare