Breaking News

Combinatul Mechel – vândut la pachet pe o sumă derizorie

Feb 25, 2013

Două zile mai târziu s-a aflat despre vânzarea celor patru combinate ale Mechel East Europe Metallurgical Division, de la Târgovişte, Buzău,Câmpia Turzii şi Brăila, către firma Invest Nikarom.
„La fel ca ceilalţi peste 2.000 de salariaţi, am aflat cu stupefacţie despre vânzarea celor patru combinate contra unei sume ridicole, de 230 lei. Oamenii au fost toată iarna în şomaj tehnic şi tensiunea a devenit aproape de nesuportat. Se tem de închiderea locurilor de muncă, ceea ce ar fi un dezastru şi pentru familiile lor şi pentru alte mii de salariaţi, angajaţi la firme care depind de combinat”, a declarat Gabriel Banu, liderul Sindicatului Liber Independent.
Referitor la vânzarea combinatelor Mechel Târgovişte, Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii şi Laminorul Brăila, primul-ministru Victor Ponta a spus că grupul Mechel trece printr-o criză reală, închizându-şi operaţiunile în 12 ţări, nu doar în România: “Compania Mechel şi-a închis nu doar în România, în vreo 12 ţări operaţiunile. Tot ceea ce ţine de statul român, pentru a ajuta un nou investitor, va face, însă este vorba despre o investiţie privată. Am verificat dacă s-au respectat toate condiţiile la momentul privatizării şi s-au respectat, iar criza în care se află compania este o realitate pe care nici noi, nici alte ţări europene nu am putut să o combatem altfel”.
Sindicaliştii din combinat au solicitat sprijin din partea conducerii judeţului şi a parlamentarilor de Dâmboviţa şi aşteaptă din partea Guvernului Ponta o poziţie similară cu a Guvernului Franţei în criza Arcelor Mittal, adică să nu fie închise unităţi de producţie şi locuri de muncă înainte de luna iunie, când va fi finalizat planul european în sectorul oţelului.

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare