Breaking News

EXPLOZIV! Legăturile periculoase ale lui Neculaescu în Primăria TÂRGOVISTE! Vezi în curând pe cine va nenoroci personajul nostru combinator!!

Consiliul Județean, amendat cu miliarde de lei

Feb 12, 2013

La finalul lunii trecute, ANRMAP a făcut un control amănunţit la CJD. A fost vizat modul în care s-au atribuit anumite contracte de lucrări şi servicii în perioada 2007–2012, acţiune ce a vizat modul neprofesionist şi jaful sistematic care s-a practicat în Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Ca urmare a acestui control, CJD a fost sancţionat pentru 38 de fapte contravenţionale. Suma totală cu care a fost sancţionat este de 11,7 miliarde lei vechi, o sumă imensă. “Am reuşit să conving pe cei de la ANRMAP că se poate întocmi un singur proces-verbal şi se poate aplica o prevedere legală care vine în sprijinul contravenientului, şi anume să se aplice dublul amenzii celei mai mari, ca să pot să o plătesc în 48 de ore şi să plătim doar vreo 1,8 miliarde lei vechi”, a subliniat preşedintele CJD. În ce constau aceste amenzi? Sunt trei categorii de fapte, prima – nerespectarea prevederilor referitoare la întrunirea circumstanţelor de imprevizibilitate la atribuirea lucrărilor suplimentare la acelaşi contract. Mai precis, toate actele adiţionale pe anumite contracte s-au încheiat cu încălcarea legii. Sunt contracte cu 1, 2, 3, 4 acte adiţionale. Pentru aceste fapte s-a aplicat o amendă de 320.000 lei. A doua categorie de fapte – nerespectarea prevederilor referitoare la promovarea concurenţei între operatorii economici, nerespectarea tratamentului egal şi aplicarea principiului transparenţei. Practic, anumiţi concurenţi au fost favorizaţi prin includerea în caietele de sarcini a unor condiţii care erau îndeplinite numai de unii. Amenda aplicată: 350.000 lei. A treia faptă – nerespectarea regulilor de publicitate privind transmiterea spre publicare a unui anunț de atribuire în cel mult 48 de zile după încheierea contractului. Amenda aplicată: 500.000 lei. În total: 1.170.000 lei amenzi cumulate. Câteva exemple: 40.000 lei amendă pentru actul adiţional nr. 2 la contractul de lucrări având ca obiect investiția „Hangar de mentenanţă aeronave C-130 Hercules în cazarma 546 Otopeni”; 40.000 lei pentru actul adiţional nr. 3 la acelaşi contract; 40.000 lei pentru actul adiţional la contractul de lucrări privind Baza Salvamont Zănoaga; 40.000 lei pentru actul adiţional nr. 3 Baza Salvamont Zănoaga; 40.000 lei pentru actul adiţional nr. 3 la Cabana Podu cu Florile; 40.000 lei pentru actul adiţional nr. 4 la Cabana Dichiu;4 0.000 lei amendă pentru actul adiţional nr. 2 – Platformă Eliport.

Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: