Breaking News

Andrei Plumb a intrat în PSD

Mar 26, 2013

De la noua preşedintă a femeilor PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, care a vorbit despre modul în care decurge procesul electoral din filialele PSD Dâmboviţa, până la viceprimarii localităţilor Titu şi Corbii Mari, care au prezentat situaţia cu care se confruntă în plan administrativ, subiectele au acoperit principalele teme de interes public, la acest moment.
Unul dintre cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al TSD Dâmboviţa, Liviu Vasilescu, a ieşit, pentru ultima dată înainte de confruntarea finală, pentru a-şi reitera poziţia faţă de filiala de tineret, despre care a spus că o va sprijini, indiferent de rezultatul scrutinului din 26 martie.
La rândul său, preşedintele interimar al PSD, Adrian Ţuţuianu, a vorbit despre strategia şi programul partidului pentru următoarea perioadă, atât în plan politic, dar şi administrativ.
De remarcat, este prezenţa lui Andrei Plumb, care a devenit, de la mijlocul acestei luni, membru al organizaţiei PSD Târgovişte. El a punctat faptul că a intrat în partid ca simplu membru, dar cu planuri mari pentru Targovişte şi pentru Dâmboviţa.

Andrei Plumb nu a fost menajat de către ziariştii prezenţi la conferinţa de presă, ziarişti care au fost curioşi să vadă care sunt planurile acestuia. Andrei Plumb a răspuns la fiecare întrebare direct, subliniind faptul că nu-şi doreşte vreo funcţie politică, ci doar vrea să atragă investiţii majore în judeţ din domeniul privat unde şi activează de mulţi ani.
„Nu am pretenţia să am vreo funcţie politică, înainte de a-mi dovedi capacităţile şi de a calcula foarte clar dacă reuşesc. Şi, din punctul acesta de vedere, am toată susţinerea domnului preşedinte Adrian Ţuţuianu. Voi încerca să cunosc absolut toţi membri, astfel încât să ajungem să ne respectăm reciproc, să reuşesc să identific potenţialul real al fiecăruia, pentru ceea ce urmează să propun în a dezvolta, atât la nivelul municipiului Târgovişte, cât şi la nivel de judeţ prin capitalurile străine pe care cred că voi reuşi să le atrag în interiorul judeţului.”

# Vin în judeţ la bunicii mei, de când aveam un an de zile

„Începând cu 15 mai îmi voi permite ca, prin toate discuţiile pe care le voi solicita domnului preşedinte Adrian Ţuţuianu şi Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene cât şi preşedintelui Cristian Stan, să pun pe agendă câteva proiecte pentru care eu am soluţii concrete. Vă rog să reţineţi. Vin din mediul privat. Aici regula de bază este simplă – dacă nu te mulezi pe piaţă-, referitor la domeniul de activitate din care îţi tragi rădăcinile, nu ai absolut nicio şansă de supravieţuire. Vin aici în judeţ de când aveam un an, la bunicilor mei, din partea mamei, în comuna Buciumeni, din zona de nord a judeţului. Aici am venit în fiecare vacanţă. Deci fac asta şi în memoria bunicilor mei. Ba, mai mult decât atât, vă spun cu mâna pe inimă, că anul trecut a fost un an de provocare pentru mine. L-am cunoscut pe domnul preşedinte Adrian Ţuţuianu, aşa cum i-am cunoscut şi pe ceilalţi colegi – pe domnul senator Leo Badea. Vă spun asta deoarece de exemplu cu Valentin Calcan mă ştiu de prin anul 2000, din zona de business, nicidecum din cea de politică. După ce ne-am luptat politic– aprilie, mai, iunie– cu două tabere, nu cu una, am realizat că pot ajuta. Atunci am primit şi aprecieri. Am zis că, dacă reuşim să ducem totul până la capăt, aşa cum a spus tot domnul preşedinte, lucru pe care l-a şi dovedit, câştigând tot, am zis că este ok şi pot face pasul acesta.”

# Nu am nevoie de vreo funcţie politică

Când a venit vorba despre proiectele pentru Dâmboviţa şi de rezonanţa numelui său, Andrei Plumb a fost foarte categoric: „ Nu am nevoie de vreo funcţie politică, atâta timp cât pot dialoga, atâta timp cât am posibilitatea de a atrage investiţii 100% private. Legat de numele pe care îl port, şi îmi doresc să îl menţin şi, de ce nu, să-l cresc, aşa cum a făcut-o şi o face mama mea, nu simt că voi avea niciun fel de impediment, pentru că am găsit în domnul preşedinte Adrian Ţuţuianu şi în conducerea din care şi eu poate la un moment voi face parte- dacă voi merita acest lucru- oameni deschişi, oameni care efectiv îşi doresc să dezvolte acest judeţ. Doar pe parte de dialog, pentru a dezvolta şi pentru a pune în practică proiecte. Nu mă interesează niciun fel de funcţie politică. Pentru următorii doi ani, cu siguranţă, nu.”

# Am o soţie pe care o iubesc foarte mult

Ziariştii au fost curioşi să afle şi câte ceva despre viaţa tânărului Andrei Plumb. „Sunt căsătorit. Am o soţie pe care o iubesc foarte mult, am un băieţel care pe 12 aprilie împlineşte patru ani. Am absolvit Facutatea de Drept. După ce am absolvit-o, nu mi-am dorit să profesez în acest domeniu. Vin din mediul privat. Ca să vă exemplific vă mai pot spune că sunt şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România Turcia.
Din punct de vedere al CV-ului, cred că numele pe care îl port este un avantaj. Din punct de vedere al opiniei publice sunt convins că pot apărea tot felul de comentarii – le voi primi pe toate. Voi răspunde la absolut orice fel de solicitare decentă şi la absolut orice fel de întrebare, atâta timp cât îmi va fi cerut acest lucru, numai în linia partidului. Din punct de vedere personal, vreau să mă dedic 100% echipei domnului preşedinte Adrian Ţuţuianu.
Momentan mă interesează să creez locuri de muncă stabile.”

# Parteneriat sănătos cu preşedintele Adrian Ţuţuianu

„ În final acesta a încheiat într-o notă optimistă: „Uşor-uşor sper să încep să vă cunosc, să vă preţuiesc şi să mă pot implica prin toate relaţiile, cunoştinţele şi resursele pe care le am în momentul de faţă – repet : 100% în zona privată. Mama mea a făcut, face şi va face întotdeauna, aici, la judeţ, echipă cu domnul preşedinte Adrian Ţuţuianu. Şi numai datorită existenţei propunerii de candidatură a domniei sale de anul trecut, din luna martie-aprilie, de când partidul a început să-şi pregătească nominalizările pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, prin poziţia de coordonator de la centru, de la USL, dânsa a venit aici şi s-a implicat. Are un parteneriat sănătos, corect şi foarte profesionist cu domnul preşedinte Adrian Ţuţuianu, pe care îl susţine.”
Despre echipa de lucru, dar şi despre situaţia economică a judeţului, referindu-se la soluţii pentru dezvoltarea Dâmboviţei, acesta a ţinut să precizeze faptul că: „Se conturează o echipă din care fac parte, nu neapărat în jurul meu. Această echipă o voi supune dezbaterii, împreună cu domnul preşedinte şi cu ceilalţi colegi din conducerea partidului. Din punct de vedere al situaţiei industriale, am început să-mi iau notiţe. Unde nu ştiu, întreb. Sunt un real militant şi foarte vehement, al dezvoltării infrastructurii agricole. Începând cu 15 mai, proiectul care mă va reprezenta pe mine se cheamă „ Împreună pentru Dâmboviţa”.

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare