Noapte
Zi
4 March 2013
1 min read

Ion Stan, judecat pentru trafic de influență

Ion Stan a pretins banii, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări, de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător. În zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, Ion Stan a primit, prin intermediul şoferului său, Sarca Florin, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare (în total 60.000 lei), o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală. În perioada mai-noiembrie 2009, Ion Stan, având funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid politic, în baza unei pretinderi anterioare, a primit, în mod indirect, în beneficiul formaţiunii politice, de la acelaşi denunţător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 535.000 lei. În schimb, acesta l-a lăsat pe denunţător să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari, respectiv primari ai unor localităţi din judeţul Dâmboviţa, astfel încât ar putea să determine acele primării să încheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de către denunţător.
Solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan a fost respinsă prin vot, la data de 21 decembrie 2012, de Plenul Camerei Deputaţilor, deşi anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor votase pentru încuviinţarea arestării preventive a inculpatului.
Având în vedere circumstanţele legate de imunitatea parlamentară, procurorii au dispus, faţă de deputatul Ion Stan, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, pe o durată de 30 zile. Durata măsurii preventive a fost prelungită succesiv, urmând ca ultima prelungire să expire la 21 martie 2013. Toate plângerile formulate de inculpat împotriva măsurii obligării de a nu părăsi ţara au fost respinse de instanţă.
Faţă de Sarca Florin, şoferul lui Ion Stan, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, întrucât a reieşit că faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, sub aspectul laturii subiective, respectiv intenţia directă şi cunoaşterea faptei penale a autorului.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casatie şi Justiţie.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

2013 – Anul European al Cetăţeanului

Articolul Urmator

Senatorul Leo Badea: Mechel înseamnă oameni şi istorie

Ultimele Articole

Go toTop