Breaking News

Reprezentanții Carrefour au discutat cu legumicultorii din sudul județului

Mar 18, 2013

Din partea Carrefour a participat Florin Căpăţână, director de calitate şi Silviu Diaconu, director produse proaspete. Cei doi au explicat producătorilor mecanismul prin care pot pătrunde pe piaţa Carrefour. În linii mari, lanţul doreşte să promoveze produsul românesc şi încurajează relaţia directă cu cei care produc, încercând pe cât se poate eliminarea speculei şi a intermediarilor. Legumicultorii care vor să lucreze cu Carrefour trebuie să deţină sau să fie parte într-o formă asociativă economică care poate emite factură. Relaţia contractuală se stabileşte direct între cei doi jucători.  Întrucât Carrefour este distribuitor de produse în lanţul propriu, producătorii trebuie să-şi sorteze calitativ marfa, pentru a corespunde cerinţelor contractuale, să o ambaleze şi eticheteze, iar preluarea se face doar de către centrul Carrefour Bucureşti, care nu este depozit de fructe şi legume, ci doar platformă de preluare şi distribuţie.
Deşi interesaţi de colaborări de acest calibru, nu toţi producătorii din zonă au şi capacitatea de a susţine un contract cu un asemenea distribuitor. În lipsa unor forme asociative şi a unor depozite de păstrare a legumelor pentru a obţine pe ele un preţ corect, ţăranii sunt tentaţi să vândă intermediarilor de la care iau bani puţini, dar cash şi la momentul tranzacţiei.
Mulţi dintre cei prezenţi s-au arătat interesaţi de colaborare. În sudul judeţului, deşi toată lumea munceşte pământul, o singură firmă îşi vinde produsele prin Carrefour.

Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare