Breaking News

Breaking News

Sistemele de apă şi apă uzată din Găeşti şi Titu, modernizate pe bani europeni

Mar 04, 2013

Între Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa SA, în calitate de beneficiar şi Consorţiul COMSA-Rotary Construcţii a fost încheiat contractul Lucrări la sursele de apă şi staţiile de epurare din Găeşti şi Titu.

Acest contract a fost licitat la o valoare de 37 milioane de lei şi este o componentă importantă a proiectului Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa, finanţat din Fondul European de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. La eveniment au participat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu, deputat PSD de Titu, Dan Iacobuţă, primarul oraşului Găeşti şi Traian Nicolae, primarul din Titu.

Ing. Radu Vasilescu, directorul general al Companiei de Apă, a precizat că acest contract presupune execuţia a cinci puţuri noi de captare a apei la Găeşti, construcţia a două rezervoare noi la gospodăria de apă Parc-Găeşti, reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Găeşti şi extinderea staţiei de epurare Titu. Contractul are o durată de execuţie de 18 luni. Directorul Radu Vasilescu a apreciat că, în total, pentru modernizarea sistemelor de apă şi canal din Găeşti vor fi executate lucrări de 77 milioane lei. La Titu, investiţiile vor depăşi 72 milioane de lei, incluzând aici şi extinderea reţelei de canalizare.

Deputatul PSD de Titu, Ionuţ Săvoiu, a salutat parafarea acestui contract, a cărui execuţie „va avea un impact direct în creşterea nivelului de trai în cele două oraşe, dar şi asupra mediului, prin respectarea celor mai exigente standarde”.

Seriozitate şi profesionalism din partea constructorilor

După ce a amintit de neajunsurile care au condus la rezilierea celorlalte contracte de lucrări de la Titu şi Găeşti, preşedintele Adrian Ţuţuianu a cerut reprezentanţilor COMSA-Rotary să îşi respecte obligaţiile contractuale şi să îşi onoreze angajamentele faţă de subcontractanţi. O altă solicitare a preşedintelui CJD a fost ca cele două firme să îşi înfiinţeze puncte de lucru în Dâmboviţa, pentru ca o parte din banii plătiţi ca taxe şi impozite să se întoarcă în Dâmboviţa.

Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare