Breaking News

Sondaj de opinie: Care credeţi că sunt criteriile pentru numirea în funcţiile publice? Experienţa şi profesionalismul sau influenţa politică?

Mar 04, 2013

Noi am vrut să vedem ce părere au oamenii despre asta, iar aceştia admit ambele criterii. Citiţi mai jos ce au răspuns cetăţenii la întrebarea noastră legată de acest subiect.
Viorica Popescu, 45 de ani, asistent medical: “Din punctul meu de vedere, experienţa şi profesionalismul sunt foarte importante în alegerea acestor funcţii, dar şi influenţa politică are rolul ei”.
George Gavrilă, 43 de ani, electrician: “Părerea mea este că profesionalismul este principala caracteristică pentru ocuparea funcţiilor publice. Dacă există profesionalism, totul este bine”.
Serghe Păunescu, 72 de ani, pensionar: “Ar trebui ţinut cont de ambele criterii în alegerea acestor funcţii”.
Marcel Dinu, 50 de ani, tâmplar: “Experienţa şi profesionalismul sunt mai importante decât influenţa politică, dar, din păcate, în ziua de azi nu prea se mai ţine cont de aceste valori”.
Ana Maria Dospinescu, 35 de ani, casnică: “Atât experienţa, cât şi profesionalismul au un rol foarte important în alegerea oamenilor pe funcţii”.
Viorel Săndulescu, 61 de ani, pensionar: “Vorbim despre două criterii esenţiale pentru punerea în funcţiile publice, asta înseamnă că de amândouă ar trebui să se ţină cont”.
Şerban Cucu, 45 de ani, inginer: “Sunt de părere că toate aceste criterii enumerate sunt decisive în alegerea acestor funcţii, iar pe lângă acestea se mai pot adăuga competenţa şi puterea de muncă”.
Andrei Popa, 30 de ani, consultant vânzări: “Experienţa şi profesionalismul sunt cele mai indicate în alegerea acestor funcţii, dar şi influenţa politică joacă un rol foarte important”.
Cristina Toader, 40 de ani, contabilă: “Eu consider că amândouă sunt importante în alegerea acestor funcţii publice”.
Ecaterina Andreescu, 67 de ani, pensionară: “Bineînțeles că o anumită persoană, pentru a fi aleasă într-o funcție publică, trebuie să îndeplinească toate aceste criterii”.
Adrian Dumitru, 30 de ani, agent distribuţie: “Experienţa şi profesionalismul sunt principalele criterii pe care ar trebui să le îndeplinească acei oameni, pentru a realiza ceva bun îndată ce ajung la putere”.
Daniel Aldea, 28 de ani, consilier bancar: “Toate aceste condiții sunt importante, pentru că un ales pe o funcție publică trebuie să dea dovadă în primul rând de profesionalism, însă are nevoie și de susținere politică”.
Ion Stăvărache, 66 de ani, pensionar: “Atât experienţa şi profesionalismul, cât şi influenţa politică contează pentru punerea anumitor persoane în funcţii publice”.
Monica Arvatu, 42 de ani, vânzătoare: “Toate sunt importante şi chiar ar trebui să se ţină cont de ele, pentru a nu mai putea fi ales oricine în funcţii publice”.
Gheorghe Florea, 62 de ani, pensionar: “Cei aleşi trebuie într-adevăr să dea dovadă de experienţă şi profesionalism”.
Mariana Oprea, 30 de ani, hair-stylist: “Deşi nu sunt în măsură să judec aceste alegeri, eu cred totuşi că ar trebui să se ţină cont de experienţa şi profesionalismul persoanei respective”.
Tudor Petrescu, 38 de ani, şofer: “Părerea mea este că toate criteriile sunt importante şi ar trebui respectate cu stricteţe atunci când se iau decizii”.
Vasile Chiriţă, 40 de ani, profesor: “Atât influenţa politică, dar şi experienţa şi profesionalismul sunt esenţiale în aceste alegeri”.
Petre Cojocaru, 24 de ani, student: “Eu cred că e nevoie de toate aceste deziderate în alegerea funcţiilor publice”.
Paul Ioniţă, 48 de ani, administrator firmă: “Experienţa este cea mai importantă şi cred că ar trebui foarte bine apreciată la un om înainte de a fi pus în funcţia respectivă”.
Ion Stanciu, pensionar, 68 de ani: “Sunt de părere că toate aceste criterii au însemnătate la un om care ocupă o funcţie publică”.
Marius Ivan, 26 de ani, agent de asigurări: “Cred că fiecare criteriu în parte are importanţa lui şi contează foarte mult la un om care urmează să fie pus într-o funcţie publică”.
Victor Stoica, 43 de ani, şomer: “Părerea mea e că toate acestea sunt necesare pentru ocuparea unor posturi în domeniul public”.
Ioana Duţă, 23 de ani, studentă: “Experiența și profesionalismul trebuie să fie nelipsite şi dacă mai au și influenţă politică, acele persoane cu siguranţă vor reuși să ocupe acele posturi”.
Maria Ionescu, 27 de ani, secretară: “Sunt multe criterii de care ar trebui să se ţină cont când se fac astfel de alegeri, iar cele enumerate mai sus sunt cele mai importante”.

 

Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare