Breaking News

Un nou pas în salvarea Termoelectrica Doiceşti

Mar 04, 2013


Partea română a fost reprezentată de Mihai Andriţoiu – vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Mihai Albulescu – Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, director al Departamentului de Gaze Naturale şi Ţiţei – Ministerul Economiei, Alexe Leaşu – director al Termoelectrica Doiceşti, prefectul judeţului – Victor Sanda, secretarul judeţului – Ivan Vasile Ivanoff şi Dorel Bondilă – Director al Departamentului de Investiţii şi Dezvoltare Regională.
În deschiderea întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-a mulţumit reprezentanţilor delegaţiei chineze pentru interesul faţă de acest proiect, precizând că este nevoie să se creeze un mecanism investiţional care să preia proprietatea Termocentralei Doiceşti în vederea implementării proiectului propus: „Mă interesează crearea de locuri de muncă, dezvoltarea şi salvarea Doiceştiului, care a fost o emblemă importantă a industriei energetice din România. [...] Statul român nu a avut resursele financiare necesare pentru retehnologizarea Termocentralei Doiceşti; au fost mai multe încercări, studii, care ne arată ce ar trebui făcut şi ce costuri implică o astfel de acţiune. Acordul încheiat de România cu FMI conţine şi cerinţe în ceea ce priveşte privatizarea unor companii de stat sau închiderea lor. Termoelectrica este una dintre cele despre care s-a discutat în ultimii ani. Dacă nu găsim o soluţie într-o perioadă scurtă, se va trece la procedura de lichidare”.
Directorul băncii Eximbank China – Gong Huihong, a prezentat politica băncii în ceea ce priveşte acordarea de credite pe pieţele externe de capital, exprimând interesul instituţiei pe care o reprezintă pentru proiectul propus. De asemenea, Gong Huihong a dorit să cunoască cadrul juridic şi instituţiile statului care se vor implica în implementarea acestui proiect.
Întâlnirea de duminică a continuat cu efectuarea unei vizite la Termocentrala Doiceşti, urmată luni, 4 martie, de discuţii la Ministerul Economiei şi Ministerul Energiei.

Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare