Breaking News

Andrei Plumb alături de Vasile Moise

Apr 10, 2013

Romii din Dâmboviţa au sărbătorit, ca în fiecare an, pe 8 aprilie, Ziua Internaţională a etniei, ocazie cu care au fost organizate o serie de evenimente culturale care au marcat cum se cuvine momentul. Partida Romilor Pro Europa, alături de Consiliul Judeţean, Centrul Naţional de Cultură a Romilor, Asociaţia Romanes Dâmboviţa, Biblioteca Judeţeană I.H. Rădulescu Dâmboviţa şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Cultural Naţional, a făcut posibilă organizarea celei de-a şasea ediţii a proiectului “Sărbătoarea Etniei Romilor din România”, acţiune care are ca scop menţinerea unui dialog cultural continuu cu populaţia majoritară şi etalarea valorilor culturale autentice tradiţionale. În debutul evenimentului, Biblioteca Judeţeană a fost gazda lansării a două cărţi: este vorba despre traducerea în limba romani a operei „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, realizată şi prezentată de actorul Sorin Sandu şi raportul de cercetare „Prezent şi perspective în cultura romă în viziunea intelectualilor, liderilor şi oamenilor de succes romi” şi „Oportunităţi şi strategii antidiscriminatorii”, prezentată de conferenţiar universitar doctor Vasile Burtea, autorul lucrării. Alături de romi s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care i-a felicitat şi i-a asigurat de tot sprijinul administraţiei judeţene şi al Guvernului.

# Vasile Moise: „Îmi doresc ca parteneriatul cu USL, cu PSD”

La rândul său, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa filiala Dâmboviţa, Vasile Moise, a subliniat importanţa menţinerii unui dialog cultural permanent cu populaţia majoritară, punând accent pe parteneriatul cu factorii politici şi administrativi decizionali în încercarea de rezolvare a problemelor cu care se confruntă etnia. „E important să-i cunoşti pe romi înainte de a-i judeca. Sunt oameni dornici să se integreze în societate, să studieze, să-şi întemeieze o familie. Îmi doresc ca parteneriatul cu USL, cu PSD, în special, să ne ajute în rezolvarea problemelor sociale, în crearea de noi locuri de muncă”, a arătat Vasile Moise. La eveniment a participat şi artistul Doru Tufiş, care a remarcat faptul că prezenţa atâtor personalităţi la sărbătoare arată că romii nu sunt singuri. El i-a încurajat pe reprezentanţii etniei să-şi păstreze identitatea, prin cunoaşterea şi promovarea culturii tradiţionale rome. Ziua romilor a fost completată de expoziţii de pictură, port tradiţional, fotografie, târg de meşteşuguri tradiţionale rome şi artizanat. Sărbătoarea a continuat printr-un spectacol susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara de muzică tradiţională romă „10 prăjini”, Ansamblul folcloric „Chindia”, Ansamblul muzical „Romano Butiq”, Ansamblul de dansuri tradiţionale „Aven Amentza Romale”, Taraful lăutăresc „Romano Kher” şi s-a încheiat cu Taraful Viorica şi Ioniţă de la Clejani.

# Andrei Plumb: Împreună pentru Târgovişte, împreună pentru Dâmboviţa!

Alături de romi a fost prezent şi Andrei Plumb. Tânărul social-democrat a ţinut să-i felicite pe romi de ziua lor, adresându-le, totodată, un mesaj cât se poate de clar: acela de unitate şi solidaritate în realizarea proiectelor care vor aduce bunăstare judeţului şi municipiului.

„La mulţi ani! Sunt onorat că mă aflu astăzi, aici, în faţa dumneavoastră şi, pentru acest lucru, ţin să îi mulţumesc domnului preşedinte Vasile Moise pentru invitaţia adresată. În calitatea mea de tânăr şi cel mai nou membru al PSD organizaţia Municipiului Târgovişte ţin să vă spun că puterea şi forţa noastră vin de la dumneavoastră. Pentru mine suntem toţi egali, nu există diferenţe şi vin la Târgovişte, la Dâmboviţa, să facem treabă, să facem împreună proiecte cu rezultate clare, în primul rând pentru dumneavoastră şi, în al doilea rând, pentru noi.Sunt ferm convins că numai împreună vom reuşi. Împreună pentru Târgovişte, împreună pentru Dâmboviţa!Aşa să ne ajute Dumnezeu! Vă mulţumesc!Să fiţi iubiţi!”

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare