Breaking News

Numirea procurorilor, gest de responsabilitate, dincolo de sentințe publice si riscuri de imagine

Apr 23, 2013

Premierul Victor Ponta şi-a asumat în mod conștient riscuri de imagine personală pentru interesul comun al unui semnal credibil pe plan internațional! Aşa susţine, în declaraţia sa politică, senatorul PSD, Leonardo Badea.El a vorbit, de la tribuna parlamentului, despre numirea procurorilor, subiect fierbinte care a generat o serie de pasiuni în ultima perioadă. “Nu mi-au plăcut niciodată excesele”

Oriunde și oricum, am considerat că ele agravează în loc să aplaneze, dezbină în loc să adune, creează mai multe probleme decât rezolvă. Indiferent de natura lor (gesturi, reacții, discursuri), lejeritatea propagării și încurajării lor în spațiul public anulează dezbaterea rațională obligatorie.În politică, felul acesta de a gândi lucrurile nu e întotdeauna cel mai „avantajos”. Un anume echilibru în abordarea problemelor și refuzul de a trata întotdeauna orice subiect pe tonuri tăioase oferă unora, cumva, din păcate, motivația pentru a acuza, pentru a construi în spatiul public imaginea existenței unor înțelegeri ascunse, pentru a manipula opinia publică și a anunța, asemenea falsilor „profeți” lucrurile cumplite ce or să vină.Trecând de la preambulul vag de mai sus la realitatea autohtonă, am avut zilele trecute tabloul perfect al unui tip de abordare publică în raport cu o situație concretă: numirea procurorilor. Subiect delicat, fără îndoială, cu implicații majore în toate sferele de activitate, cu un context controversat și, în fine, cu o ploaie de sentințe la adresa unei persoane, Primul ministru Victor Ponta, care și-a asumat responsabilitatea deblocării unui sistem de interimat continuu și perfid.Ce a făcut ministrul interimar al Justiției, Victor Ponta? A înaintat o serie de nominalizări care, de neimaginat pentru unii! nu au făcut și nu fac parte din sfere sau cercuri apropiate PSD/USL, asumându-și în mod conștient riscuri de imagine personală pentru interesul comun al unui semnal credibil pe plan internațional. Primul pas a fost făcut, rămâne ca persoanele nominalizate să dovedească că sunt dincolo de disputele politice. Numai așa vom avea o șansă reală pentru proiectul de modernizare al statului. Nu sunt cuvinte mari aruncate la întâmplare, ci esența unui demers matur, adaptat contextului. Spunea cineva mai înțelept decât noi că „maturitatea nu ține de vârstă, ci de ancorarea în realitatea în care trăim”. Ori nu e asta ce a făcut Victor Ponta? Desigur, a fost mai la îndemână să se strige: Ponta, egal cu Băsescu! și toate variațiunile pe subiect. Și s-a strigat non-stop pe alocuri, fără pauză de respirație. Haideți să înțelegem demersul pe fondul lui, haideți să privim dincolo de mărginimea impulsurilor și a talibanismului politic, haideți să vedem big picture, haideți să înțelegem că un adevărat om de stat pune mai presus intersul național față de interesul politic de partid! Pentru că, altfel, ne vom trezi epuizați într-o singură luptă, pierzând, de fapt, războiul. Există o maximă celebră care spune „eu pot să greșesc, tu poți să ai dreptate, dar noi, împreună, avem de găsit o soluție” , e cazul să o înţelegem!

P.S.: Nu am mai auzit nimic dinspre doamna Monica Macovei cum că USL își dorește să vină la putere ca să pună mâna pe DNA și să blocheze lupta anticorupție.Vă mulțumesc!”

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare