Breaking News

Proiect româno-francez pentru valorificarea produselor tradiționale

Apr 01, 2013

Proiectul este finanţat de Grupul de Acţiune Locală din „Pays Gapencais”, Casa Europei situată în Gap – regiunea Hautes-Alpes, statul francez şi Uniunea Europeană, prin intermediul programului „LEADER” şi vizează promovarea produselor tradiţionale franţuzeşti pe teritoriul României şi al produselor româneşti în Franţa, precum şi schimburi de elevi între cele două părţi.
Proiectul presupune întâlnirea între două grupuri de tineri de la Institutul de Meserii din Hautes-Alpes (Franţa) şi de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte (România) care studiază disciplina comerţ, în scopul de a analiza posibilităţile de valorificare a produselor locale din cele două ţări. În consecinţă, demersul se va concretiza printr-un stagiu profesional de o săptămână al tinerilor francezi şi români pe teritoriul partenerului de cooperare.
Adrian Ţuţuianu: “Am considerat util să avem această întâlnire. Relaţiile judeţului Dâmboviţa cu Franţa, în general, sunt permanente. Chiar săptămâna trecută am avut vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Franţei în România. Consiliul Judeţean este asociat într-o organizaţie neguvernamentală, Casa Francofonă, cu numeroase activităţi în judeţ. De asemenea, în judeţ sunt mai multe localităţi, comune, oraşe, care au acorduri de înfrăţire cu localităţi din Franţa. Acest proiect este important şi pentru activitatea economică, dacă reuşim să promovăm, şi în România şi în Franţa, produsele celeilalte părţi. Este important şi din perspectiva cunoaşterii reciproce, dar sper ca proiectul să fie baza unor relaţii comerciale, de asociere, de înfrăţire cu localităţi din zona Gap pe viitor. Consiliul Judeţean Dâmboviţa este foarte interesat în atragerea de investitori, mai mari sau mai mici, din Franţa. (…) Mi-aş dori să identificăm contacte între administraţiile publice locale din judeţul Dâmboviţa şi cele din zona Gap, Alpii de Sud, să încheiem acorduri de înfrăţire, de parteneriat, pe baza cărora să dezvoltăm şi schimburi economice, culturale, în domeniul învăţământului, lucruri care să contribuie la cunoaşterea noastră mai bună şi, în acelaşi timp, la promovarea intereselor pe care le avem fiecare”.
La rândul lor, reprezentanţii părţii franceze au declarat că sunt foarte mulţumiţi de colaborarea pe care o au în cadrul proiectului, încântaţi că produsele pe care le promovează sunt primite cu mult interes în România.

 

Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare