Breaking News

PSD Dâmboviţa are reprezentant cu greutate în structurile naţionale de conducere!

Apr 23, 2013

Ministrul Mediului, deputatul Rovana Plumb, a fost aleasă vicepreşedinte. Aproximativ 4000 de delegaţi din toată ţara au participat, în week-end, la Congresul Partidului Social Democrat. În cadrul evenimentului, pesediştii au adoptat trei rezoluţii: cea pentru regionalizare şi descentralizare prin care PSD se angajează ca, până la sfârşitul anului, proiectul regionalizării să fie îndeplinit, rezoluţia privind revizuirea Constituţiei şi cea privind fuziunea cu UNPR.

Dacă Victor Ponta şi Liviu Dragnea au fost aleşi preşedinte şi preşedinte executiv fără emoţii, bătălia s-a dus pentru cele 21 de posturi de vicepreşedinte. Cele 8 funcţii de vicepreşedinţi regionali au fost cele mai disputate, mai ales în contextul în care lupta pentru supremaţie în perspectiva regionalizării devine din ce în ce mai aprigă. Delegaţia dâmboviţeană a fost formată din 117 social-democraţi.

PSD Dâmboviţa va avea reprezentare cu greutate în structurile centrale de conducere. Deputatul Rovana Plumb, ministru al Mediului, a obţinut una dintre cele cinci funcţii de vicepreşedinţi rezervate femeilor la nivel naţional. Numărul voturilor obţinute a fost de 3435.

Iată lista vicepresedinţilor regionali în ordinea numărului de voturi:Gheorghe Nichita (regiunea Nord-Est),Marian Oprişan(regiunea Sud-Vest),Mircea Cosma(Regiunea Sud),Paul Stănescu (regiunea Sud-Vest),Ion Mocioalcă (Regiunea Vest),Ioan Rus (regiunea Nord Vest),Mircea Duşa (regiunea Centru ),Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti Ilfov).

Vicepreşedinti la nivel naţional în ordinea numărului de voturi: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejenariu,Constantin Niţă, Dan Şova, Ion Călinoiu.

Vicepreşedinţi la nivel naţional, în ordinea numărului de voturi, din rândul organizaţiilor de femei: Ecaterina Andronescu,Corina Cretu, Gabriea Firea, Rovana Plumb, Lia Olguta Vasilescu.

Procedura de vot s-a desfăşurat cu dificultate din cauză că sistemul electronic le-a dat de furcă multor delegaţi. PSD este primul partid care a folosit codul de bare la procedura de vot.

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,