Breaking News

Cel mai mare producător şi distribuitor de ouă din România, principal contribuabil la bugetul comunei Costeştii din Vale

Mai 20, 2013

Cel mai mare producător şi distribuitor de ouă din România are sediul în comuna dâmboviţeană Costeştii din Vale, unde a dezvoltat o investiţie de 10 milioane de euro. Aici sunt asigurate 400 de locuri de muncă permanente, iar în perioadele de vârf numărul acestora creşte prin angajarea de zilieri.

Astfel, societatea asigură o sursă constantă de venit, pe de o parte locuitorilor din Costeştii din Vale, Pproduleşti şi Titu prin angajarea de personal, iar pe de altă parte este un principal contribuabil la bugetul local al comunei în care îşi desafăşoară activitatea. Contribuţia sa reprezintă aproximativ 10% din valoarea totală a bugetului local. Toma Matei, primarul comunei Costeştii din Vale a declarat cu prilejul unei vizite de lucru făcută de către conducerea administraţiei judeţene, la obiectivul anterior menţionat: “Sunt mândru de acest proiect dezvoltat pe raza localităţii mele, o investiţie majoră în lanţul care duce oul de la producător către consumator. Investiţia a depăşit 10 milioane de euro. Există aici o staţie ultramodernă. Sunt condiţii excelente de păstrare a oului. Societatea este unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul local. Există şi alte investiţii pe raza localităţii. Aşteptăm şi alţi investitori – uşa primăriei este deschisă 24 de ore din 24. Sunt conştient că fără aceste investiţii eu, ca primar, autoritatea locală, se va descurca greu”. Un impediment rămâne drumul industrial care face legătura între DN 7 şi DJ 401 A care trebuie reabilitat cât mai repede.

Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu a precizat: „ Plec de aici convins că trebuie să urgentez realizarea drumului în asociere Consiliul Local Costeşti Vale – CJ şi încă o parte de drum în asociere Consiliul Local Produleşti, în aşa fel încât să creăm condiţii civilizate de acces pentru cei care vin aici, se aprovizionează, asigură transportul mărfurilor către destinaţiile unde sunt contracte. Este foarte important lucrul acesta pentru că înseamnă locuri de muncă şi o şansă de dezvoltare pentru trei localităţi: Costeşti Vale, Produleşti şi Titu”.

Actualitate, Administrație, Local

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , , ,