Breaking News

Breaking News

Comuna Finta: Delapidare, deturnare de fonduri, abuz

Mai 27, 2013

Nicolae Oprea, fostul contabil, reţinut de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa

Finalul săptămânii trecute a fost unul nefast pentru fostul contabil al Primăriei comunei Finta, Nicolae Oprea. El a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa. Alături de acesta este cercetat şi fostul primar al comunei, Marian Şerban.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a celor doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul fostului primar şi al fostului contabil al comunei Finta, au fost depistate bunuri în valoare de peste 30.000 de lei, deţinute ilegal, achiziţionate şi însuşite în perioada 2009-2012. Potrivit probatoriului administrat în cauză, în sarcina unuia dintre suspecţi s-a reţinut că, în perioada mai 2009 – mai 2012, în calitate de contabil, şi-a însuşit diverse bunuri în interes personal de la diverse societăţi comerciale, constând în alimente, băuturi, aparatură electronică şi electrocasnică, produse de birotică şi decoraţiuni interioare şi exterioare, în scopul obţinerii unui folos material injust. Totodată, în perioada 2010-2012, acesta a menţionat în statele de plată sume de bani suplimentare salariului său de încadrare, în scopul obţinerii unui folos material injust, în valoare de peste 32.000 de lei. În perioada 2009-2012, a schimbat în mod repetat destinaţia unor fonduri băneşti alocate în bugetul instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, achiziţionând bunuri şi produse ce nu erau prevăzute în bugetul iniţial, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 68.000 de lei. De asemenea, celălalt suspect şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, angajând, lichidând şi efectuând plăţi nelegale pentru bunuri achiziţionate, în valoare de peste 36.000 de lei.

Contactat telefonic, actual edil al comunei Finta, Oprea Florin, consideră că Nicolae Oprea, fostul contabil, este mai puţin vinovat decât fostul primar şi că vina ar trebui să apese mai mult pe umerii fostului edil. Concluzionând această stare de fapt, actualul primar al comunei Finta a catalogat-o drept neglijenţă, asezonată cu lipsa pregătirii profesionale.

Administrație, Dezvăluiri, Local

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , ,