Breaking News

Fonduri europene pentru crearea unui centru destinat copiilor cu autism și sindromul Down

Mai 20, 2013

Miercuri, la Târgovişte, în Sala Mare a Consiliului Judeţean, Liviu Muşat – directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia şi Cristiana Bucur – directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dâmboviţa au semnat, în prezenţa preşedintelui CJD – Adrian Ţuţuianu, contractul de finanţare din fonduri Regio a proiectului de modernizare şi extindere a Complexului de Servicii Sociale Casa Soarelui din Târgovişte.

Valoarea totală a proiectului este de 3.859.510 lei şi presupune reparaţii, recompartimentări, reabilitări la construcţia existentă, reabilitarea sistemului de încălzire, extinderea construcţiei existente pentru asigurarea unui nou tip de servicii. Este vorba despre un centru de recuperare, socializare şi consiliere a copilului cu dizabilităţi, destinat copiilor cu autism şi sindrom Down, din judeţul nostru. Capacitatea acestuia va fi de 30 de beneficiari. Cristiana Bucur a ţinut să menţioneze necesitatea centrului, în contextul creşterii numărului de copii diagnosticaţi cu autism – 189 şi a celor cu sindromul Down – 74. Nu este de neglijat nici faptul că se vor crea şi noi locuri de muncă.

Momentul oficial al semnării contractului de finanţare a fost şi unul aniversar deoarece, aşa cum a declarat Liviu Muşat, are loc la împlinirea a 15 ani de la semnarea primului contract de finanţare a unui proiect pentru adulţi cu handicap. De asemenea, a ţinut să precizeze că are încredere că acest proiect va fi finalizat cu succes, deoarece şi cei ce vor beneficia de serviciile centrului merită „puţin soare în viaţa lor”. Contractul semnat săptămâna trecută încheie lista proiectelor pe care judeţul Dâmboviţa le-a depus în cadrul acestui domeniu de intervenţie. Directorul DGASPC a mulţumit conducerii judeţului pentru sprijinul acordat în derularea unor astfel de proiecte, atât de necesare pentru comunitatea locală.

Administrație

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , ,