Breaking News

Ministrul Rovana Plumb a pus pe “i” de la Ministerul Mediului!

Mai 27, 2013

20 de milioane de euro au intrat în judeţ, în ultimul an

Ministrul Mediului, deputatul Rovana Plumb, s-a întâlnit, sâmbătă, 25 mai, cu autorităţile locale din colegiul pe care îl reprezintă în parlament, pentru a identifica soluţii la fiecărei comunităţi locale şi pentru a stabili modalitatea în care guvernul poate sprijini autorităţile locale în realizarea obiectivelor de dezvoltare.

Rovana Plumb a declarat că parteneriatul Guvern-autorităţi locale-Parlament va conduce la dezvoltarea regiunilor şi a comunităţilor locale. Ministrul a dat asigurări că va continua seria întâlnirilor cu toţi primarii din judeţ, astfel încât, angajamentele asumate în campania electorală să fie onorate.

20 de milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare în Dâmboviţa, prin POS Mediu, într-un singur an

”Din perspectiva politicii de mediu şi a acordurilor europene pe care le derulăm prin Programul Operaţional Sectorial Mediu,în ceea ce priveşte Dâmboviţa, principala direcţie investiţională priveşte infrastructura de apă, canalizare. Dacă, din 2007 până în luna mai 2012, prin POS Mediu, au fost alocate pe infrastructura de apă şi canalizare 10 milioane de euro, din mai 2012 şi până în momentul de faţă, am transmis prin POS Mediu 20 de milioane de euro la nivelul judeţului.Am avut un progres de 57% la contractare, în sensul că am mai încheiat 5 contracte de lucrări şi un contract de furnizare, iar în ceea ce priveşte progresul fizic, a crescut de la 4 la 25%. Continuăm programul investiţional pe următoarea perioadă de programare 2014-2020, astfel încât, în primul rând, să asigurăm alimentarea cu apă şi în special canalizare la nivelul comunităţilor locale şi să ne respectăm şi contractul asumat prin tratatul de aderare, astfel încât, în anul 2018 să ajungem, la nivelul României, la un procent de 80% cetăţeni racordaţi la această infrastuctură”.

Voi da ordin Gărzii Naţionale de Mediu să pregătească echipele de control astfel încât să putem să soluţionăm problemele în zona Şotânga-Doiceşti

”În ceea ce priveşte managementul deşeurilor, judeţul Dâmboviţa a beneficiat de fondurile alocate prin programul ISPA. Vom face şi o monitorizare pe ceea ce înseamnă managementul implementării programului, în două săptămâni. Avem o finanţare de 10 milioane de euro în ceea ce priveşte reabilitarea sitului poluat de la Crângurile şi vom continua de asemenea şi vom continua decontaminarea fostei fabrici chimice din comuna. Vom continua discuţiile pe care le-am avut cu primarii pe zona de mediu. Avem probleme pe zona Şotânga-Doiceşti, ca rezultat al faptului că avem de-a face cu închideri de mine, zone care pot prezenta pericol şi, din acest punct de vedere, voi da ordin Gărzii Naţionale de Mediu să pregătească echipele de control pentru a veni la faţa locului şi a identifica problemele astfel încât să putem să soluţionăm împreună cu Ministerul Economiei problemele care sunt în zona Şotânga-Doiceşti, în special cele 60 de hectare care trebuie să fie ecologizate”

Vom respecta angajamentele pe care le-am făcut în faţa dâmboviţenilor atunci când ne-au dat votul de încredere

”Alte probleme pe care le-am identificat şi împreună cu echipa de colegi, de parlamentari, dar şi cu aportul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu şi al domnului prefect, încercăm să găsim soluţii de finanţare şi pentru şcolile din colegiul pe care îl reprezint în Parlamentul României şi nu numai, pentru că intenţionez să fac vizite în toate colegiile, împreună cu colegii mei deputaţi pentru a continua şi respecta angajamentele pe care le-am făcut în faţa dâmboviţenilor atunci când ne-au dat votul de încredere”

Unul dintre obiectivele pe care eu îl urmăresc, în calitate de deputat pe colegiul 2, este ca oraşul Pucioasa să-şi recapete statutul de staţiune balneoclimaterică

“Una dintre problemele identificate este cea legată de locurile de muncă. Şi din acest punct de vedere, avem o preocupare în acest sens de a identifica potenţiali investitori în aşa fel încât să dezvoltăm zona pentru a ne atinge obiectivele pe care ni le-am propus. Unul dintre obiectivele pe care eu îl urmăresc ca şi deputat al colegiului 2, este, aşa cum am spus şi în campania electorală, ca oraşul Pucioasa să-şi recapete statutul de staţiune balneoclimaterică şi, în acest sens, lucrez împreună cu doamna ministru Grapini şi cu domnul ministru Nicolaescu atfel încât să idetificăm şi pentru celelalte zone ale ţării posibilitatea de a le acorda statutul de staţiuni balneoclimaterice, pentru a putea, pe de o parte, din punct de vedere al mediului, să valorificăm raţional ceea ce pământul conţine, iar, pe de altă parte, din punct de vedere economic, să dezvoltăm zonele respective. La Pucioasa, sunt foarte multe investiţii de făcut. Am vorbit cu reprezentanţii consiliului local să dezvoltăm mai mult zona, pentru că se impun mai multe construcţii, mai multe zone de agrement, în aşa fel încât un număr mai mare de turişti în staţiune să însemne o dezvoltare pe orizontală a serviciilor şi o valoare adăugată prin colectarea taxelor la nivel local”.

Trebuie să ne concentrăm pe finalizarea masterplanului care să aibă beneficii la nivelul cetăţenilor

”Obiectivul politic major şi prioritar în ceea ce priveşte realizarea şi continuarea lucrărilor pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal trebuie să fie revizuirea şi finalizarea masterplanului. Acesta este mesajul meu, pentru că mai sunt câteva luni până când a doua perioadă de programare intră în funcţiune drept pentru care trebuie să ne concentrăm pe finalizarea masterplanului care să aibă beneficii la nivelul cetăţenilor”

Andrei primeşte din partea mea tot sprijinul şi toată susţinerea

Întrebată de opinia pe care o are în legătură cu proiectele fiului său, Andrei Plumb în Târgovişte, Rovana Plumb s-a declarat mândră de fiii săi pe care a declarat că îi sprijină în toate acţiunile lor, reafirmându-şi tot sprijinul şi deschiderea pentru promovarea tinerilor.”Întodeauna am să-mi susţin copiii ca mamă, indiferent că vorbim de Andrei sau de Răzvan. Andrei este deja părinte, este un om matur şi sunt convinsă că acţiunile pe care le face şi le va face vor aduce beneficii celor din jurul lui. Îl voi susţine în toate acţiunile pe care le va întreprinde.Sunt convinsă că orice părinte îşi educă şi îşi îndrumă copiii, în aşa fel încât să fie politicos, civilizat dar, în acelaşi timp, să fie tot timpul proactiv. Avem nevoie de tineret care să fie proactiv, avem nevoie de ideile cu care vin tinerii, avem nevoie de o reîmprospătare, dacă vrem într-adevăr să ne dezvoltăm într-un ritm accelerat. Echipa cu care lucrez la minister este o echipă tânără. Întotdeauna am încurajat tinerii, întotdeauna îi voi promova. Andrei, fiind copilul meu, primeşte din partea mea tot sprijinul şi toată susţinerea. În momentul în care Andrei va greşi, cu siguranţă că voi, ce sunteţi paznici la democraţia judeţului Dâmboviţa, veţi trage semnalul de alarmă. Sunt convinsă lui Andrei educaţia pe care i-am dat-o nu-i va permite să greşească, ci doar să-i respecte, la fel ca întotdeauna, pe cei cu care vorbeşte, cu care lucrează, pe cei care l-au crescut şi pe cei care îl vor creşte în continuare. Eu am învăţat, pe parcursul vieţii, că întodeauna, indiferent în ce organizaţie intri, indiferent cum se numeşte ea, şi nu mă refer aici la domeniul politic, întotdeauna există şi va exista o forţă restrictivă. Este valabil oriunde. Nu este doar o teorie – este o practică. Sunt convinsă că un suflu nou şi idei noi care vor fi puse în practică, vor dărâma aceste bariere şi mentalităţi care sunt, într-un fel, învechite şi care, într-o societate modernă pe care îmi doresc din tot sufletul să o construiesc alături de dvs, de cei tineri, nu-şi mai au locul”.

Local, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,