Breaking News

Campionatul de fotbal „Impreuna pentru Targoviste” editia 2013 – evenimentul sportiv al anului

Iun 10, 2013

Timp de patru zile, Baza sportivă Pro a fost gazda unui inedit turneu de minifotbal, rezervat tuturor iubitorilor acestui sport din municipiul Târgovişte. Organizatorul competiţiei a fost Andrei Plumb, la rându-i un împătimit al fotbalului, care a dorit să le ofere târgoviştenilor şansa de a se „duela”, în mod organizat, miza fiind un premiu extrem de tentant. Câştigătorii turneului au fost recompensaţi cu o excursie la Istanbul. Pe parcursul celor patru zile de concurs, cele 29 de formaţii care s-au aliniat la startul Campionatului de fotbal ”Împreună pentru Târgovişte” ediţia 2013, au oferit celor prezenţi jocuri extrem de interesante şi pasionale, însă la final o singură echipă a reuşit să se bucure de marele premiu. Aceasta a fost Blue Armada, care a învins-o în finală pe Voinţa Târgovişte. Componenţa echipei câştigătoare a fost: George Porojan – căpitan, Dragoş Niţă, Ionuţ Florea – portar, Bogdan Lazăr, Dragoş Ivan, Alexandru Iordache, Florin Brătescu şi Cristian Drăgan. Căpitanul echipei câştigătoare, George Porojan, ne-a declarat: “Este cel mai important premiu câştigat până acum. Noi participăm la toate campionatele de amatori. Am câştigat de curând şi la Otopeni. Vom participa şi la anul, la acest campionat. Suntem fericiţi că suntem primii câştigători. Important este să participi, nu neapărat să câştigi. O impresie deosebită mi-a făcut Andrei Plumb. Nu mă aşteptam să fie aşa de deschis şi sociabil. A fost chiar o mare surpriză”. Podiumul a arătat astfel: Blue Armada –locul I, Voinţa Târgovişte – locul II, Ager – locul III. Aşa cum am menţionat, echipa câştigătoare va petrece un final de săptămână la Istambul, premiu oferit de către Camera de Comerţ Bilaterală România-Turcia. Toţi ceilalţi câştigători au primit echipament sportiv şi vauchere pentru piscină. În finalul evenimentului, a avut loc un meci demonstrativ, între Blue Armada – echipa căştigătoare şi Echipa oamenilor politici. Din aceasta au făcut parte: Adrian Ţuţuianu – preşedintele CJD Dâmboviţa, Mihail Volintiru – preşedintele PNL Dâmboviţa şi co-preşedinte USL Dâmboviţa, Leonardo Badea – preşedinte executiv PSD Dâmboviţa, Emilian Rusu – director general Finanţe Dâmboviţa, Moise Vasile – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa, Robert Dinţoi – director „Vocea Dâmboviţei”, Gabriel Cristache – director „Gazeta Dâmboviţei”, Andrei Plumb – organizator. Din tribună, a urmărit cu ochi critic prefectul judeţului – Victor Sanda. Echipa oamenilor politici a reuşit să învingă, la penalty. După meciul demonstrativ şi festivitatea de premiere, am reţinut câteva declaraţii de la participanţi. Numărul mare de participanţi şi spiritul de fair-play în care s-au derulat meciurile pe parcursul celor patru zile de competiţie ne îndreptăţesc să considerăm organizarea acestei competiţii o iniţiativă deosebit de inspirată.

 

 

 

“A fost un succes!”

Adrian Ţuţuianu –preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: „Acest meci mi s-a părut greu, deoarece nu am antrenament. În ultimii ani am uitat să fac mişcare, din cauza problemelor zilnice. Am constatat că nu rezist prea mult dar, uite că am arătat ambiţie şi pe terenul de fotbal. Este un lucru bun că se joacă fotbal, că tinerii sunt capacitaţi şi pentru alte activităţi decât statul prin baruri, cârciumi. Sper să fie doar începutul unor serii de activităţi sportive, culturale, care să mobiloizeze tinerii din Târgovişte şi din împrejurimi. Toată organizarea, competiţia – a fost un succes! Meciul final a fost uşor trucat. Şi în politică, sunt unii care fac blaturi – unii dintre adversarii noştri au făcut blaturi. Vreau să felicit pe cei care au organizat această competiţie. Este un lucru cu totul special. Îi felicit pe cei care s-au înscris în competiţie şi au reuşit să ajungă pe unul dintre locurile fruntaşe. I-am adus aici, într-un loc în care se dezvoltă şi spiritul de echipă, în acelaşi timp şi spiritul de competiţie. Vă felicit pe toţi cei care aţi organizat, pe cei care au câştigat, îi felicit şi pe colegii mei din politică pentru că au răspuns acestei provocări. Am arătat şi astăzi că, chiar dacă nu mai pot să alerg foarte mult, ambiţie am. Mă voi antrena mult mai serios pentru anul viitor”.

 

„Am participat şi voi participa ori de câte ori voi fi invitat la astfel de evenimente”

Mihail Volintiru – copreşedinte USL, preşedintele PNL Dâmboviţa: „ Una dintre firmele mele – a susţinut şi susţine acest proiect, este vorba despre Ama Print. Am participat şi voi participa ori de câte ori voi fi invitat la Dâmboviţa la acest gen de evenimente sportive şi culturale. Aşa cum am anunţat de nenumărate ori, vizavi de acţiunile pe care le vom face la PNL, eu voi lua parte, cu plăcere, la orice alte acţiuni, indiferent de culoarea politică a organizatorilor. Sper să se întâmple nu doar în Târgovişte. Eu îmi doresc să se ajungă cu astfel de competiţii în toate oraşele mari ale judeţului, chiar şi în comune. Sunt o serie de evenimente care se întâmplă şi în comune, dar nu sunt promovate şi se desfăşoară strict la nivel local, ceea ce, după părerea mea nu este foarte ok pentru informarea şi bunăstarea locuitorilor din Dâmboviţa. Şi eu vreau să vă felicit pentru ziua de astăzi. Se spune că o jumătate de oră de sport, pe zi, face bine sănătăţii. Am avut parte de patru zile de sport. Sper să reuşim să organizăm această competiţie şi anul viitor. Poate în toamnă inventăm o altă competiţie. Important este să rămânem aproape, să existe fair-play şi să vă bucuraţi de tot ceea ce se întâmplă şi ne propunem să facem. Mulţumesc mult, felicitări tuturor participanţilor”.

 

„Astăzi am descoperit cât de mult ne uneşte sportul”

Leonardo Badea – senator, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa: ” Un meci interesant – diferenţa între echipa oamenilor politici şi echipa care a câştigat ediţia întâi a Campionatului de fotbal 6-9 iunie 2013, este destul de importantă. Facem acest lucru pentru solidaritate, mişcare, pentru prietenie şi pentru Târgovişte. Mi s-au întâmplat astăzi câteva lucruri inedite – de multă vreme vroiam să dau un gol – am reuşit astăzi să dau un gol, de multă vreme vroiam să-l văd pe Mihai Volintiru (preşedintele PNL) îmbrăcat în roşu, de multă vreme vroiam să-l văd pe Mihai Volintiru îmbrăcat în roşu cum ia un cartonaş galben – şi l-a luat astăzi şi, de multă vreme voiam să văd sport, acitivitate, mişcare pentru tineret aici, la Târgovişte. Sunt convins că, dacă astăzi am descoperit cât de mult ne uneşte sportul, probabil că, în mod evident, până la anul, vom avea timp să ne antrenăm şi să ne întâlnim săptămânal, sau la două săptămâni, pentru activităţi de acest gen. Felicitări tuturor!”

 

„Este o iniţiativă extraordinar de bună”

Moise Vasile – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa : „ Este o iniţiativă extraordinar de bună a domnului Andrei Plumb. Cred că este un moment de relaxare şi de destindere al tuturor celor care au vrut să participe la această ediţie. Acţiuni de genul acesta ar fi foarte bine să aibe continuitate. Aşa cum s-a şi demonstrat, este nevoie de participarea tututor reprezentanţilor, atât a structurilor politice, cât şi apolitice. Este un moment de relaxare, bine venit pentru toţi seniorii şi tinerii din municipiul Târgovişte.

Mulţumesc domnului Andrei pentru iniţiativa pe care a avut-o. Sunt unul dintre adepţii sportului. Ţin să vă mulţumesc, încă o dată, pentru invitaţie. Voi fi alături de dumneavoastră la toate acţinile pe care le veţi organiza”.

 

„Doresc să ne vedem şi la anul, pentru o a doua competiţie”

Emilian Rusu – director general Finanţe Publice Dâmboviţa: „Un meci frumos, unde ne-am dat sufletul. Am încercat să facem faţă acestor tineri. Mişcare, într-o zi de duminică. Sperăm să ne mai vedem şi cu alte ocazii pentru că, după cum vedeţi, sportul face bine sănătăţii, atât trupeşti, cât şi mintale. Mulţumesc. Sunt un consumator de fotbal încă de la vârsta de cinci ani. Au trecut 25 de ani de când am jucat primul meci de fotbal împreună – cu Andrei Plumb am fost coleg de şcoală. Vă felicit şi eu. Succes. Doresc să ne vedem şi la anul, pentru o a doua competiţie, mult mai ambiţioşi, mult mai pragmatici”.

 

„Vă mulţumesc că aţi adus tineretul la această competiţie”

Mugurel Ciocmată – observator :” Ţin să vă mulţumesc că ne-aţi acordat onoarea să fim prezenţi la acest turneu organizat de dumneavoastră. Vă mulţumesc că aţi adus tineretul la această competiţie. Îi felicit pe cei care au participat pentru sportivitatea de care au dat dovadă, îi felicit şi pe colegii mei, dorim şi la anul să venim, să vă ajutăm, să-l ajutăm pe domnul Andrei, organizatorul turneului. Multă baftă în continuare”.

 

„Organizarea a fost fără reproş”

Victor Sanda, prefectul judeţului: „ Mi-a plăcut foarte mult, pentru că s-a jucat corect. Băieţii nu s-au certat, nu s-au bruscat. Totul a fost în regulă. Organizarea a fost fără reproş. Îl felicit pe Andrei Plumb pentru ceea ce a organizat”.

 

„Pentru mine, această competiţie, a fost un proiect de suflet!”

Andrei Plumb – organizatorul competiţiei:” Dragi colegi, vă mulţumesc foarte mult că aţi participat la acest eveniment. Sunt fericit să vă am alături. Sunt onorat de un asemenea prezidiu. Aveţi sincerele mele felicitări, de la prima echipă, până la cea câştigătoare. Pentru mine, această competiţie, a fost un proiect de suflet. Sunt fericit şi sunt mândru că suntem astăzi aici. Au fost 29 de echipe înscrise în această competiţie. Am fost plăcut surprins de faptul că am avut 29 de echipe. Sper – îmi doresc din tot sufletul – că am asigurat un caracter obiectiv al jocului, condiţii echitabile de joc. Cei mai buni au ocupat podiumul. Ne ţinem de cuvânt. Am acordat şi premiile. Urmează să stabilesc cu echipa câştigătoare şi împreună cu colegul meu, vicepreşedintele Camerei de Comerţ România Turcia – sponsorul principal al acestui campionat, data plecării la Istambul, aşa cum am promis. Vom invita şi câţiva colegi din presă – să fie alături de noi. În relaţia Dâmboviţa- Turcia, îmi permit să-i consider primii ambasadori reali ai unui început de proiect pe care îl voi dezvolta în luna iulie. Sunt extrem de mulţumit de faptul că am avut o aprticipare atât de masivă. Sper ca în ediţia următoare să avem şi mai mulţi participanţi. Prietenii mei de la Baza sportivă Pro au fost alături de mine – le mulţumesc foarte mult pentru ceea ce au făcut şi mulţumesc anticipat pentru ceea ce sper că vor face. Mulţumesc tuturor celorlalţi sponsori. Sper să mergem mai departe tot aşa – Împreună pentru Târgovişte, Împreună pentru Dâmboviţa”.

 

„M-am implicat în acest proiect pentru domnul Andrei, care îmi este prieten, m-am implicat pentru Dâmboviţa, pentru România”

Adnan Yildiz – vicepreşedinte al Camerei Bilaterale de Comerţ România Turcia: „ Prin acordarea acestui premiu vrem să vă facem cunoscută cultura noastră, mâncarea noastră. Vă vom arăta palatele unde se filmează serialul de succes Suleiman, vom face turul Bosforului. M-am implicat în acest proiect pentru domnul Andrei, care îmi este prieten, m-am implicat pentru Dâmboviţa, pentru România. Am venit în România în 1990. În 1993 am devenit cetăţean român. Am dublă cetăţenie. Băiatul meu face parte din echipa naţională de karate a României. Acum trei luni a luat locul întâi, la nivel european, la o competiţie ce s-a desfăşurat în Ungaria. Sunt mândru de el. Are 12 ani. Eu nu sunt 100% român, dar familia mea este. Soţia mea este româncă, copiii merg la şcoala românească.

Vom încerca să aducem aici oameni de afaceri să investească. Arcticul este un bun exemplu”.

Actualitate, Local

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , , , , , , ,