Breaking News

Ceremonialul militar şi religios în memoria eroilor neamului a arătat cum se mai simte clasa politică

Iun 17, 2013

Miercuri, 13 iunie, a avut, anul acesta, o dublă semnificaţie, fiind sărbătorite Ziua Eroilor şi, pentru credincioşii ortodocşi, Înălţarea Domnului Isus Hristos la Ceruri. După slujba religioasă oficiată în Catedrala Mitropolitană, a avut loc o procesiune la Monumentul Eroilor, unde oficialităţile judeţului şi ale Primăriei Târgovişte, clerici, militari şi mulţi târgovişteni au asistat la ceremonial.

După oficierea serviciului religios, ÎPS dr. Nifon Mihăiţă, mitropolit şi arhiepiscop al Târgoviştei, s-a adresat numeroasei asistenţe, vorbind despre însemnătatea acestei mari sărbători creştine, Înălţarea şi Ziua Eroilor, care aduce la un loc Biserica şi Armata, două dintre instituţiile care susţin societatea românească. Au fost transmise mesajele din partea Prefecturii şi Consiliului Judeţean şi depuse coroane de flori din partea instituţiilor statului, asociaţiilor de veterani, partidelor politice şi altor organizaţii.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare formată din militari, jandarmi şi forţe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

(Par) lamentări politice…

Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm cum, prin reprezentanţii ei, clasa politică, nelipsită de la astfel de evenimente, a dat semne că este într-o anumită dinamică. Un nou semnal evident că principalele partide de pe eşichierul politic au intrat într-o nouă etapă a evoluţiei lor a fost modul în care fiecare formaţiune a ales să se prezinte la eveniment şi să se (re)grupeze în fotografiile imortalizate la depunerea coroanelor. PDL-ul n-a mai avut o delegaţie atât de numeroasă ca altă dată şi niciun parlamentar în frunte. Edilul Boriga a preferat delegaţia Primăriei şi a ignorat gruparea partidului, în frunte cu democraţii lui Blaga. Social-democraţii şi liberalii s-au prezentat separat, fiecare grup cu coroana lui, lucru care alimentează speculaţiile cu privire la adâncirea prăpastiei dintre cele două partide. Ca să nu mai vorbim despre aceia care au venit cu chiu cu vai, să facă figuraţie că aşa dă bine la astfel de momente…

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare