Breaking News

Lucrări de infrastructură pe Valea Dâmboviţei

Iun 10, 2013

La mijlocul săptămânii trecute, preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, a făcut o vizită-maraton în mai multe localităţi ale judeţului, pentru a verifica stadiul mai multor lucrări de infrastructură.

Au fost vizate proiecte ce au drept obiectiv asfaltarea, introducerea reţelei de apă sau canalizare, reabilitarea unor obiective, apărări de mal ş.a.

Văleni – Distanţa dintre judeţele Dâmboviţa şi Argeş, redusă la jumătate

Primul obiectiv vizitat a fost DJ 723, drum ce leagă Văleni Dâmboviţa de Boteni – Argeş. Aici este vorba despre asfaltarea a 1,3 km, investiţie a cărei valoare se ridică la 1,8 milioane lei, sumă asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Lucrarea a fost începută în toamna anului 2012, iar în prezent se lucrează în ritm alert, urmând ca în maximum două luni investiţia să fie finalizată. Executantul lucrărilor este SC Lucrări Drumuri şi Poduri. Practic, prin această investiţie se scurtează la jumătate, de la 80 la 42 de kilometri, distanţa pe care locuitorii din Văleni şi zonele limitrofe o parcurg până la Piteşti. Pe traseu se vor face şi aproximativ 20 de podeţe, precum şi şanţuri dalate. Gheorghe Lungu, primarul comunei Văleni Dâmboviţa, cât şi primarul comunei Boteni din judeţul Argeş – Vasile Leau, şi-au manifestat bucuria de a finaliza această investiţie importantă. “Este un drum de o importanţă deosebită atât pentru locuitorii din Văleni, cât şi pentru toată zona Muscelului, pentru că se scurtează drumul către Piteşti. Acest drum este important pentru toate plantaţiile de pomi, pentru terenurile care sunt în zonă, deoarece accesul este mult mai facil şi oamenilor le va fi foarte uşor să îngrijească pământul”, a declarat primarul de Văleni.

Malu cu Flori – Canalizare şi extindere reţea de apă

La Malu cu Flori se lucrează la introducerea sistemului de canalizare. Lucrările au fost începute în acest an, finanţarea fiind asigurată prin Administraţia Fondului de Mediu. Reţeaua de canalizare se întinde pe 7 kilometri, iar valoarea totală a investiţiei este de 4,3 milioane lei. „La Malu cu Flori sunt mai multe proiecte în derulare. Avem asociere pentru lucrări de reabilitare a drumurilor, asociere căreia îi vom da drumul după ce finalizăm canalizarea”, a precizat preşedintele CJD. Tot aici a fost vizitat şi Centrul de Informare Turistică, proiect derulat prin Autoritatea Naţională de Turism, ce va fi finalizat în luna septembrie. De asemenea, a fost verificată şi starea alunecărilor de teren din zonă. Cu ocazia vizitei în această localitate, preşedintele CJD nu a ratat ocazia de a-i face invitaţia, primarului comunei Malu cu Flori – Toma Pricopie, de a se întoarce… la matcă, adică în PSD.

Pucheni – Apărare de mal şi alimentare cu apă

În localitatea Pucheni, zonă afectată de alunecările de teren, se derulează în prezent o lucrare de apărare de mal, în valoare de 29 miliarde lei vechi, lucrare de care primarul comunei, Voicu Petre, este deosebit de mulţumit, dat fiind stadiul avansat de degradare a obiectivului. Edilul a menţionat că este un lucru benefic pentru locuitori, care erau practic izolaţi în condiţii meteo nefavorabile. Investiţia cuprinde drumul de legătură între această localitate şi comuna Runcu. De asemenea, tot în Pucheni se execută lucrări de alimentare cu apă din fonduri asigurate de către Consiliul Judeţean. “Am început aici pentru că drumul era rupt, este drumul de legătură între Pucheni şi comuna Runcu, prin satul Brebu. A doua lucrare pe care o avem aici este de alimentare cu apă. Am alocat bani pentru că este o situaţie dificilă, nu au apă, iar lucrările sunt începute de foarte mulţi ani”, a subliniat Adrian Ţuţuianu.

Voineşti – Multiple lucrări de reabilitare a infrastructurii locale

Un alt şantier inspectat de preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, a fost cel de extindere a reţelei de gaze naturale, care se execută pe drumul de legătură dintre satele Voineşti şi Gemenea – Brătuleşti, stadiul fizic al lucrărilor fiind de 60%. Investiţia constă în realizarea a aproximativ 4 km de reţea de alimentare cu gaze şi este finanţată de la bugetul local, având o valoare de 446.726 lei. „Este vorba despre o extindere pe gaze naturale pe o lungime de 3,9 kilometri, care face legătura între satul Voineşti şi satul Gemenea – Brătuleşti. Lucrarea a început acum o lună şi jumătate şi sper ca în două săptămâni să dăm drumul la gazele naturale”, a precizat primarul comunei Voineşti, Gabriel Sandu. A urmat vizitarea bisericuţei din lemn, ce datează din 1814, bisericuţă amplasată în cimitirul din satul Onceşti. Aceasta este monument istoric, încadrat în categoria A şi a intrat într-un proces de reabilitare, cu finanţare europeană, ce cuprinde şi asfaltarea căilor de acces. Valoarea proiectului este de 4,1 milioane lei, din care 2% contribuţia Consiliului Local. Lucrările încep săptămâna aceasta. “Sper să facem resfinţirea acestei biserici fix la 200 de ani, adică în anul 2014″, a mai declarat primarul comunei. A urmat Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Voineşti. Aici, preşedintele Consiliului Judeţean s-a întâlnit cu mai multe grupuri de elevi şi profesori care vizitau livezile staţiunii, în baza unei măsuri aprobate în cadrul programului „Fructe în şcoli”: „Ne-am propus să nu mai facem pliante, ci să-i aducem pur şi simplu pe copiii din şcolile din judeţ aici. Pentru 2014 intenţionez să depun un proiect împreună cu staţiunea de aici, cu cea de la Mărăcineni şi Consiliul Judeţean Argeş prin care să valorificăm potenţialul ştiinţific existent în cele două staţiuni pomicole şi să implic staţiunea Voineşti în programul de reconversie a plantaţiilor pomicole din judeţ, alături de Camera Agricolă, Direcţia Agricolă şi APDRP, care va derula fondurile în proiect”. Ultimul obiectiv a fost şantierul de lucrări de la campusul şi sala de sport din cadrul Grupului Şcolar Voineşti.

Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,