Breaking News

4 benzi de legătură intre A1 și A3 pe ruta Gǎeşti – Târgovişte – Ploiești

Iun 17, 2013

Deputatul PSD, Ionuţ Săvoiu, este preocupat de starea infrastructurii rutiere şi face demersuri susţinute pentru obţinerea de fonduri în vederea realizării, mai nou, a unui drum expres cu 4 benzi de legătură între A1 şi A3 pe ruta Găeşti-centura Târgovişte-Ploieşti. Plecând de la realitatea că DN 72 suportǎ un trafic de circa 20.000 vehicule fizice, iar în aceste condiții, drumul are depaşitǎ capacitatea de circulaţie, parlamentarul vine cu o serie de argumente forte care susţin proiectul său. “ Am formulat o interpelare cǎtre domnul DAN-COMAN ȘOVA – Ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine pentru realizarea unui drum expres cu 4 benzi de legătură intre A1 și A3 pe ruta Gǎeşti – centura Târgovişte – Ploiești.Structura traficului actual, în orice moment al zilei, conduce la ideea unui volum mare de mǎrfuri, ca urmare a schimburilor economice traditionale între regiunile istorice ale României, Oltenia – Moldova, prin nordul Munteniei și centrul Transilvaniei către porturile de la gurile Dunării și Marea Neagra. Adăugați aici și fluxurile comerciale internaționale între coridoarele pan-europene IV (Viena – Constanta) si IX (Salonic – Sankt Petersburg / Moscova).

Pe această rută, alături de tranzitul auto internațional de mărfuri dinspre porturile de intrare în UE către centrul Europei, regăsim și importanți poli de dezvoltare economică generatoare de trafic, precum Iasși, Bacău, Focșani, Galaţi-Brăila, Tulcea Constanța, Buzău, Ploiești, Sibiu, Piteşti şi Craiova.

Un bypass între A1 şi A3 la profil de drum expres cu 4 benzi, care să ocoleasca intravilanele localitatilor de pe traseu, utilizând la maxim aliniamentele actualului DN72 și centurile ocolitoare cu proiecte în pregătire de la Găești și Târgoviște, ar duce imediat la scurtarea timpilor de transport și evitarea aglomerărilor de trafic din jurul Bucureștiului. Un flux de mărfuri și persoane, desfășurat în condiții apropiate de standardele UE ale zilelor noastre, ar contribui nu numai la îmbunătățirea condițiilor de trafic și la scăderea numărului de accidente, dar și la atragerea de flux suplimentar de transport în zonă. Viața economico-socială a Municipiului Târgoviște a fost grav afectată în ultimii 20 de ani de restructurare economică, mergând până la dispariția unor ramuri industriale prezente în zonă. Acest proiect, prin efectele economice generate de o accesibilitate mai ușoară și un tranzit mai facil ar putea asigura premisele unei noi revigorări economice prin stimularea consumului și atragerea de investiții noi în zonă. De acest lucru ar beneficia cca 500.000 de locuitori dependenți de activitatea economică din centrul județului Dâmbovița și, în mod evident, dezvoltarea zonei metropolitane Ploiești pe axa vestică în proximitatea autostrazii A3 București – Brasov ar putea fi astfel stimulată suplimentar.Față de cele prezentate, am solicitat răspuns cu privire la posibilitatea promovǎrii proiectului de realizare a unui drum expres cu 4 benzi de legătură între A1 și A3 pe ruta Gǎeşti – centura Târgovişte – Ploiești și includerea acestuia în bugetul multianual al C.N.A.D.N.R. începând cu 2014. Totodatǎ,am dorit cadomnul Ministru delegat să precizeze dacǎ este posibilǎ începerea pregătirii proiectului încă din anul 2013”.

 

Actualitate, Local

Despre autor

Redactor Vocea Dambovitei