Breaking News

Rovana Plumb, la conferinţa judeţeană PSD Dâmboviţa:

Iun 03, 2013

„Avem nevoie să acţionăm proactiv şi, mai puţin, reactiv”

Social-democraţii s-au întâlnit, vineri, 31 mai, în conferinţa judeţeană extraordinară de alegeri, pentru a completa structurile organizatorice de conducere, ca urmare a modificărilor aduse la statut de congresul PSD. Numărul de vicepreşedinţi a crescut la 19, iar funcţia de preşedinte executiv, reînfiinţată prin modificările statutului, a fost ocupată de fostul secretar executiv, senatorul Leonardo Badea. Funcţia de secretar executiv a fost preluată de Mihai Puşcaşiu.

Dacă vrem să dezvoltăm economic judeţul, avem nevoie de unitate, de forţă, dar şi de viziune

“Statutul PSD a fost adoptat la congres, este bine ca echipa să fie completată. Avem nevoie de cât mai multă forţă şi unitate. Apreciez faptul că au fost aleşi în unanimitate colegii noştri care au fost clasaţi în urma votului conferinţei ordinare care a avut loc înainte de congres. Mă bucur enorm că un om tânăr şi capabil, bine pregătit profesional, cu experienţă politică şi cu viziune, a fost ales preşedinte executiv. Acest lucru nu va face decât să sporească potenţialul partidului de a acţiona politic şi de a avea o activitate proactivă ca şi acţiune. Avem nevoie de mult dinamism, avem nevoie să acţionăm proactiv şi, mai puţin, reactiv. Dacă vrem să dezvoltăm economic judeţul, să creăm locuri de muncă, avem nevoie de unitate şi de forţă, dar şi de viziune”, a declarat, în exclusivitate pentru Vocea Dâmboviţei, vicepreşedintele PSD, deputatul Rovana Plumb.

Comunicarea eficientă cu cetăţenii, fundamentul deciziilor politice

Întrebată cum comentează critica adusă de preşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu, la adresa liderilor care participă sporadic la întâlnirile cu cetăţenii în teritoriu, Plumb a punctat faptul că este nevoie ca astfel de acţiuni să fie stabilite de comun acord, reliefând faptul că este esenţială o comunicare eficientă în vederea fundamentării deciziilor politice. “Întotdeauna o critică este constructivă. Desigur, nu întotdeauna programul colegilor mei deputaţi coincide cu cel care este stabilit la nivel judeţean. Este bine ca, printr-o colaborare şi printr-un dialog, toate aceste acţiuni să se stabilească de comun acord, astfel încât să putem să vorbim cu cetăţenii. Acest lucru este esenţial pentru că, vă spun şi din poziţia pe care o am în cabinetul Victor Ponta, în momentul în care trebuie să iei o decizie politică, ea trebuie să fie fundamentată foarte bine pe realitatea care se întâmplă în ţară. Şi atunci acest lucru putem să îl ştim mai bine printr-o comunicare eficientă cu cetăţenii. Cu atât mai mult, pentru noi, care suntem şi aleşi în Parlamentul României, prin votul de încredere care ne-a fost acordat de către cetăţenii din colegiile noastre, este nevoie de comunicare. Eu fac tot ce îmi stă în putinţă să pot să vin mai des, ca urmare a încrederii pe care o am din partea premierului Ponta, dar, mai ales, a votului partidului. Fiind în această poziţie în cabinet, responsabilităţile mele se împart uniform la nivel naţional şi, uneori, sunt pusă în situaţia de a nu putea ajunge în teritoriu în mod frecvent”, a mai declarat liderul PSD.

Politică, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , ,