Breaking News

Breaking News

Soluţii concrete sau gargara clasei politice?

Iun 10, 2013

Laşitatea clasei politice, dar şi lăcomia ei duc întodeauna la dezastru. În afară de acest lucru, incompetenţa politicienilor ne-a adus în situaţia economică actuală, în care nu avem parte decât de sărăcie. Astăzi, am să dau un alt exemplu de laşitate, lăcomie şi incompetenţă.

Este vorba despre TERMICA Târgovişte, o societate care, în mod normal, ar fi trebuit să funcţioneze şi astăzi. Se înţelege că este vorba despre o funcţionare normală şi nu despre moarte clinică. Am să încep cu începutul, bineînţeles. Peste tot în Europa, mai ales în Europa Centrală şi Estică, sistemul centralizat de termoficare s-a demonstrat a fi fiabil. Asta, după o perioadă în care şi la ei toată lumea a crezut că centralele termice de apartament sunt cea mai bună soluţie. Aşa s-a întâmplat şi la noi, când românii au crezut că este mai ieftin să aibă propria centrală. Diferenţa este că, în alte ţări, aceste centrale şi reţele de distribuţie n-au fost distruse. La noi au fost distruse aproape în totalitate. Au fost jefuite pur şi simplu. Sau au fost distruse pentru că nu ştiu ce importator sau distribuitor de centrale termice trebuia să-şi vândă marfa. Unde mai pui că, în alte ţări, oamenii au înţeles că, pe lângă preţul la gaze care creşte exponenţial, aceste centrale termice de apartament vor ridica, pe viitor, şi mari probleme de mediu.

Revenind la subiectul nostru, consider că politicienii dâmboviţeni, din laşitate, din lăcomie sau din incompetenţă sunt responsabili pentru falimentul SC Termica. Însă, eu cred în continuare că poate fi rezolvată această problemă , dacă există voinţă politică. Am stat de vorbă cu oameni care cunosc cu adevărat subiectul Termica şi am înţeles că, dacă se doreşte, această societate poate fi totuşi salvată. În acelaşi timp, însă, am urmărit aşa-zisele dezbateri televizate în care anumiţi aşa-zişi politicieni dâmboviţeni vorbesc efectiv pe lângă subiect. În consecinţă, consider de datoria mea, ca redactor-şef, să atrag atenţia politicienilor dâmboviţeni că acest subiect nu poate fi îngropat pur şi simplu. Aici nu mai este vorba despre UPET sau MECHEL, ci despre o entitate de utilitate publică. Aşadar, consider că cineva trebuie să vină cu soluţii concrete şi nu cu gargară de politician dâmboviţean.

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,