Breaking News

Andrei Albu: vrem să organizăm un circuit SuperKombat la Târgoviște

Iul 15, 2013

Interviu cu Andrei Albu, directorul Serviciului Public Judeţean de Turism, Tineret şi Sport Dâmboviţa

VD: Cu ce gânduri aţi venit la conducerea acestui serviciu? Ce vrea să facă directorul Andrei Albu, pentru centrele de vacanţă dâmboviţene, în următoarea perioadă?

Îmi propun să pun acest serviciu pe picioarele lui, să se autofinanţeze şi să creştem prestigiul judeţului. Eu am un plan de management, pe care îl ţin lângă mine. Fiecare lucru îndeplinit îl tai de pe listă. Vă enumăr câteva dintre obiective: dezvoltarea comunicării şi imaginii, organizarea şi alcătuirea unor puncte turistice de informare referitoare la cele patru tabere, adaptarea ofertei la cerere, corelarea între cerere şi ofertă, reamenajarea şi îmbunătăţirea taberelor, a facilităţilor pe care le oferă, finanţarea prin proiecte europene. Am demarat un proiect de propuneri care a fost înscris, la 1 iulie, la Călăraşi, pentru reamenajarea celor patru tabere. Am avut în vedere şi realizarea unui site de promovare şi colaborarea cu mass-media. Principalul meu scop este rentabilizarea serviciului.

VD: La momentul actual, care sunt problemele cu care se confruntă centrele de vacanţă dâmboviţene?

Cea mai mare problemă este Tabăra Vânătorul, pentru că se află în conservare. Având un buget destul de restrâns, determinat de criza economică, nimeni nu-şi permite să finanţeze foarte mult reparaţiile în tabere, deşi acestea sunt o sursă de venit, dar mulţumită domnului Ţuţuianu avem un minimum necesar din punct de vedere financiar. Restul taberelor le reamenajăm, le punem la dispoziţie turiştilor. În Centrul Mărgineanca – Stejarul, gradul de ocupare este de 100%. Având în vedere gradul de ocupare, am reuşit să mai suplimentăm numărul de locuri cu încă 50% – adică încă 30 de locuri (de la 60 de locuri am crescut la 90). S-au ocupat imediat ce am mărit numărul de locuri.

VD: Înainte, ocuparea locurilor în tabere se făcea centralizat, de la nivel naţional. Acum, cum vă veţi promova oferta şi la nivel naţional?

Am avut acreditarea celor patru tabere, organizată de către Ministerul Turismului şi Sportului. Am intrat în circuitul lor de tabere. Deja am o solicitare din partea ministerului, pentru Tabăra Giganţilor – 88 de locuri în Tabăra Cerbul. Aceasta este prima solicitare din partea ministerului. La Stejarul avem acum o fundaţie din Bucureşti. După această fundaţie intră Bărcăneşti Ialomiţa. Avem, din afara judeţului, Crucea Roşie, la Centrul Căprioara. După Crucea Roşie urmează un grup din Brăila. Datorită internetului şi site-ului pe care l-am făcut, imediat am avut comenzi ferme. Trebuie să intrăm în colaborare şi cu Direcţia Judeţeană de Turism şi Sport. Aici avem nişte dificultăţi, deoarece site-ul Tabere Dâmboviţa este neactualizat – cuprinde informaţii greşite. Datorită faptului că a fost preluat acum un an, nu s-au mai modificat numerele de telefon, iar comenzile se duc către Direcţia judeţeană, iar acolo se cam opresc – nu ajung aici. Nu ştiu dacă din rea intenţie sau din lipsa timpului necesar unui astfel de lucru.

VD: În pofida acestor probleme, unele inerente, gradul de ocupare este foarte mare.

Într-adevăr, este vorba despre un procent de 92%, fără Vânătorul. Acest procent se referă strict la taberele active, procent ce se va menţine în continuare. Noi vom suplimenta numărul de locuri şi încercăm astfel să aducem cât mai mult profit. Momentan, merge bine. Eu estimez că, în această iarnă, va fi funcţional şi Centrul Vânătorul. Am garanţii în  acest sens. Noi deja lucrăm. Avem termene de execuţie de 60 de zile. Să sperăm că cei care lucrează, constructorii, se vor grăbi un pic. Reparaţia capitală, din lipsa resurselor financiare, nu o putem face. Am încercat să ne gospodărim din fondurile pe care le avem şi din încasările făcute. Tocmai de aceasta spun că trebuie rentabilizate taberele, ca să putem trăi şi pentru a reuşi să şi aducem un profit Consiliului Judeţean. Să nu mai mergem cu căciula în mână la unul şi la altul.

VD: Ce acţiuni imediate promovaţi în această vară?

Vrem să organizăm un circuit SuperKombat. Acesta va fi televizat de Eurosport, sport.ro şi Pro tv. Pasionaţii sportului ştiu acest lucru. Am purtat în urmă cu puţin timp o discuţie cu dl. Alin Panaite. Va urma o altă întânire. Sper să reuşim să intrăm şi la dl. preşedinte să ne prezentăm proiectul. Acest circuit va aduce, estimat, două miliarde profit pentru Târgovişte, de la sportivii care vin să se cazeze aici, să mănânce, să cheltuiască pentru diverse lucruri. Este vorba aici şi despre drepturile de publicitate care vor fi plătite de către cei de la Eurosport. Sunt mult mai multe beneficii. Sper să reuşesc să aduc acest circuit în Târgovişte. Cicuitul SuperKombat este un circuit la nivel internaţional. A mai fost făcut un astfel de circuit în Craiova, cu ajutorul doamnei primar, care este o susţinătoare a noastră. Impactul a fost nimicitor. Şi la nivel internaţional, prezentarea sportivilor va fi făcută la Curtea Domnească. În acest mod vom promova şi oraşul la nivel internaţional. Am iniţiat deja discuţii cu domnul Matei Pfeiffer, cel care organizează Padina Fest, pentru realizarea unui maraton montan în zona taberelor. Cu acest prilej, şi gradul de ocupare va fi de 100% în decursul evenimentului. Am mai discutat cu Uniunea Artiştilor, pentru organizarea unor evenimente tematice – un festival cultural, care cred că nu a avut loc niciodată în Dâmboviţa. Aş vrea să aduc toate categoriile de artişti – pictori, poeţi, muzicieni. Evenimentul va avea loc tot în tabere. Un eveniment cultural gen Padina Fest care să aducă concurenţi, cu taxă de înscriere, care să genereze profit. Aceste lucruri sunt deja bătute în cuie. Pentru viitor, sper să ajung la performanţe mult mai mari.

Interviul Săptămânii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,