Breaking News

Indiferenţa autorităţilor locale naşte monstruozităţi: Closetul din spatele Catedralei Mitropolitane

Iul 22, 2013

Sunt câţiva ani buni de când primarul Gabriel Boriga vorbeşte despre proiectele prin care vrea să dezvolte şi să modernizeze Târgoviştea, să transforme oraşul “ într-unul european”, de parcă ar fi situat prin Africa.

Şosele de centură, reabilitare reţele de utilităţi, planuri integrate de dezvoltare, bază de nataţie şi câte şi mai câte. Proiecte de o amploare cum nu au mai fost din vremea lui Vlad Ţepeş – cum s-a exprimat odată megalomanic însuşi edilul şef. Că multe au nimerit într-o fundătură, altele au fost luate la puricat de procurorii DNA ori pe restul s-a aşternut praful, dacă nu şi uitarea, e altă poveste.

De data asta, vrem să atragem atenţia că, orbit de destinul de ctitor ce crede că i-a fost hărăzit, de a reda oraşului măreţia şi gloria din vremurile în care era cetate de scaun, Boriga şi liota ce-l serveşte şi înconjoară nu mai bagă de seamă lucrurile mărunte, care amărăsc viaţa târgoviştenilor.

Îi amintim, astăzi, pasajele de trecere dintre blocurile din zona centrală, folosite pe post de WC-uri publice de cetăţeni mai puţin educaţi. Focare de infecţie în zona zero, lesne de dezafectat, cu condiţia ca poliţaii locali să-şi fi făcut treaba cu o minimă respnsabilitate. Câteva pânde ori câteva camere de supraveghere ar fi fost suficiente pentru a putea fi puşi la punct derbedeii.

Capac la toate le pune însă “closetul” din spatele Catedralei Mitropolitane, frecventat în special de fauna care-şi omoară timpul prin parc.

Ruinele încărcate de istorie sunt încărcate, iată, şi de dejecţii şi aşa vor rămâne câtă vreme primul gospodar nu va face altceva decât să viseze la mărire. Că doar e primar, nu vidanjor!

Actualitate, Administrație

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , ,