Breaking News

O nouă biserică la Dobra

Iul 22, 2013

Înaltprea-sfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de aşezare a pietrei de temelie a noii biserici parohiale din Comuna Dobra. La eveniment au participat, alături de primarul comunei – Nica Gheorghe, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, deputatul lonuţ Săvoiu, directorul Romsilva Dâmboviţa – Costel Preda, directorul LDP Dâmboviţa – Alin Manole, numeroşi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, credincioşi din parohie şi din comunele alăturate. Noua biserică, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” va fi ridicată, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, cu susţinerea autorităţilor şi comunităţii locale.

“Astăzi s-a pus Temelia acestei sfinte biserici ce se construieşte pentru sfinţirea Sfintei Treimi -Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, dar în acelaşi timp, în special pentru cinstirea Preasfintei Fecioare Născătoare de Dumnezeu – Fecioara Maria. A sfinţi o biserică înseamnă, de fapt, să vedem jertfa, iubirea şi mărturisirea de credinţă în Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Cristos. Vă aflaţi aici pentru că sunteţi martorii şi mărturisitorii credinţei strămoşeşti în Domnul Cristos. Zidirea unei biserici este un prilej foarte rar pentru o comunitate de oameni credincioşi. Este o mare şansă pentru că, într-adevăr, viaţa omului este frumoasă şi înălţătoare dar, în acelaşi timp, timpul trece şi noi trebuie să ne ancorăm de acest sprijin al credinţei în Dumnezeu. Biserica, locaşul de închinare, înseamnă o poartă a Cerului, o casă a lui Dumnezeu. Biserica aceasta, va dăinui, cu ajutorul lui Dumnezeu, nu numai zeci de ani, ci sute de ani”, a rostit înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON cu prilejul aşezării pietri de temelie a noii biserici din Dobra.

“Pentru comuna Dobra, punerea pietrei de temelie la biserica nouă din satul Dobra, este un eveniment deosebit. Cu această ocazie, mulţumesc Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, mulţumesc preşdintelui Consiliului Judeţean care ne-a promis că ne sprijină în continuare cu fonduri pentru a duce la bun sfârşit această construcţie şi consilierilor locali care şi-au dat acordul ca şi Consiliul să participe cu o anumită sumă la ridicarea acestui edificiu, consilierilor bisericii care s-au ocupat de strângerea de fonduri, atât de la populaţia din comună, dar şi de la diferiţi sponsori, nu în ultimul rând enoriaşilor din comună care au înţeles să participe, atât financiar, cât şi cu muncă la ridicarea acestui edificiu. Mulţumirea sufletească este că, în comuna noastră, în satul Dobra, se va construi o biserică nouă, deoarece biserica veche are igrasie – nu mai poate funcţiona în aceste condiţii. Îmi doresc ca până la finalul mandatului meu de primar să se încheie realizarea acestei biserici şi să fie funcţională. Nu pot încheia fără a adresa multe mulţumiri deputatului Ionuţ Vulpescu, fiu al satului, care ne-a sprijinit financiar cu fonduri de la culte, cu 500.000 de lei. În continuare, cerem sprijinul tuturor parlamentarilor din colegiu”, a declarat primarul comunei Dobra, Nica Gheorghe.

Actualitate, Local

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , ,