Breaking News

Premierul se ţine de cuvânt!

Iul 15, 2013

Despre judeţul Dâmboviţa putem spune că este oricum, numai ignorat de autorităţi nu. O dovadă este aceea că este vizitat, tot mai des, în ultimul an, de o serie de miniştri cu greutate. Am remarcat atenţia deosebită pe care premierul Victor Ponta o acordă judeţului Dâmboviţa, în care a venit de mai multe ori, însoţit de ministrul Rovana Plumb. Nu întâmplător, ci pentru că Dâmboviţa are nevoie urgent de investiţii, după dezastrul lăsat de guvernarea portocalie, care a adus economia în colaps.

Dâmboviţa a căzut ruşinos la examenul de capacitate în faţa celorlalte judeţe vecine, industria a fost târâtă pe marginea prăpastiei fie din cauza lipsei de viziune, fie din cauza lipsei voinţei politice. Este imperios necesară o  nouă abordare, o atitudine constructivă şi armonizată cu politicile guvernamentale. Oamenii au nevoie de un suflu nou, care să le redea speranţa într-o viaţă mai bună, iar  economia, de o gură de oxigen pe care autorităţile fac demersuri să i-o asigure prin atragerea de investiţii generatoare de locuri de muncă.

Autorităţile judeţului dovedesc faptul că, printr-o altă abordare administrativă e loc de mai bine şi că situaţia poate să intre pe un făgaş normal. Vizitele peste hotare, întâlnirile cu investitori, promovarea mai agresivă a oportunităţilor pe care le poate oferi Dâmboviţa şi cultivarea bunelor relaţii cu  centrul pot fi premisele construirii unui mediu de afaceri sănătos şi a revitalizării situaţiei economice.

Premierul Victor Ponta este, cu siguranţă, omul politic care ştie exact ce trebuie făcut, pentru că a arătat că este ancorat în realitate. Numai o legătură sănătoasă cu centrul şi o atitudine constructivă ne pot duce la evoluţie.

Actualitate, Editorial, Local

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:,