Breaking News

Rovana Plumb: Obiectivul principal al guvernării USL este relansarea economică

Iul 15, 2013

Rovana Plumb: „Obiectivul principal al guvernării USL este relansarea economică, cu respectarea strictă a standardelor de mediu în cazul marilor proiecte de investiții”

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a afirmat că principalul obiectiv al guvernului USL din planul de investiţii este relansarea economică, cu respectarea strictă a standardelor de mediu.

„Stabilitatea politică şi economică oferă României şansa de a se îndrepta spre misiunea principală a guvernării USL şi anume relansarea economică. Până acum am avut de îndreptat erorile guvernării PDL. La Ministerul Mediului, cea mai mare provocare a fost să punem banii europeni la treabă. După ce am reuşit să deblocăm Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu am luat măsurile necesare pentru a creşte rata de absorbţie. Astfel, dacă în mai 2012, rata de absorbție a POS  Mediu era de 4,37%, după un an de guvernare USL am ajuns la 16%. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu celelalte programe operaţionale. Guvernul USL a reuşit să deblocheze  toate programele operaţionale sectoriale, blocate de PDL în 2010 – 2011, iar într-un an am ajuns la 20% grad de absorbţie, pornind de la 7%.

Cu toate că obiectivul principal al guvernului USL este relansarea economică, acest lucru nu se poate face fără aplicarea celor mai înalte standarde privind protecţia mediului. Chiar dacă, în România, vor începe investiţii ce vor aduce aproximativ 10 miliarde de euro şi care vor crea aproximativ 50.000 de locuri de muncă, acestea vor respecta cele mai stricte standarde de mediu. Ne dorim o Românie prosperă, dar, în acelaşi timp, o Românie sănătoasă din punct de vedere al mediului. De fapt, guvernul USL este primul care acordă o atenţie deosebită protecţiei mediului”, a subliniat ministrul Rovana Plumb.

Actualitate, Administrație, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , , ,