Breaking News

Inaugurare parţială în prezenţa ministrului Remus Pricopie

Iul 29, 2013

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte este în derulare un amplu proiect, cu finanţare europeană, care presupune modernizarea acestuia. Proiectul a debutat în anul 2010, termenul de finalizare fiind septembrie 2013. Se pare că acest termen nu va putea fi respectat, din cauza faptului că au existat întârzieri ale constructorului. Nu sunt singurele probleme apărute în derularea proiectului – şi ne referim aici la corecţiile financiare care au vizat contractul de execuţie, cel de proiectare, precum şi cel de consultanţă. Au fost probleme determinate şi de restanţele faţă de furnizorii de servicii şi societăţile care au realizat lucrări, dar şi acestea au fost rezolvate. În cadrul proiectului european au fost reabilitate complet policlinica, secţiile ortopedie, cardiologie, iar spitalul a fost dotat cu tomograf şi RMN. De asemenea, cinci săli de operaţie au fost dotate la standarde europene. Stadiul lucrărilor este de 65%, valoarea totală a proiectului fiind de 83 milioane de lei. Ieri, în prezenţa ministrului educaţiei, Remus Pricopie, a fost inaugurat Corpul C al Spitalului Judeţean Târgovişte.  Tot ieri au fost inaugurate şi două parcări, în curtea spitalului, asigurându-se astfel peste 300 de locuri de parcare.  Au fost refăcute şi o parte dintre căile de acces. Atât parcările, cât şi căile de acces, au fost realizate, integral, din bugetul judeţului.

”Mă aflu astăzi aici din respect pentru acest judeţ şi din respect pentru echipa care se află astăzi la conducerea lui şi încearcă să facă în aşa fel încât să fie mai bine pentru fiecare cetăţean. Alt doilea motiv pentru care mă aflu aici este o dimensiune personală, cunosc acest judeţ, cunosc acest spital judeţean încă din 1984. Am făcut practică în acest spital când eram elev şi am fost şi pacient. E adevărat că nu am mai intrat în el de 25 de ani. Este foarte important să avem un astfel de spital în judeţ şi sper ca în lunile care urmează să avem obiective atinse şi în zona educaţiei”, a declarat Remus Pricopie, ministrul educaţiei, care este originar din judeţul nostru.

”Nu avem astăzi o inaugurare a Spitalului judeţean, de aceea nu tăiem nicio panglică, am vrut să marcăm un moment care ţine de două aspecte principale: suntem la un an de mandat şi încercăm să spunem ce am făcut în acest an şi, în al doilea rând, am finalizat lucrările la un corp de clădire de la Spitalul judeţean şi cred că este util să informăm care este stadiul de implementare a proiectului şi care sunt intenţiile noastre pentru următorii ani. Când am preluat mandatul, acum un an, erau realizate 27% din lucrări şi existau restanţe de plată către furnizorii de aparatură medicală şi constructori de 9,9 milioane de lei. Astăzi, dacă analizăm stadiul proiectului, lucrările sunt realizate în proporţie de 65% şi nu avem niciun fel de restanţe către furnizori sau societăţi care au realizat lucrări. Vom continua, în ritm susţinut, lucrările la acest obiectiv. Intenţia mea este să închei lucrările în acest an”, a declarat preşedintele CJD – Adrian Ţuţuianu.

Prefectul judeţului – Victor Sanda, s-a arătat foarte mulţumit de faptul că lucrările au avut un trend ascendent, reuşindu-se recuperarea, parţială, a întârzierilor. Managerul general al Spitalului, Radu Petrescu, a mulţumit administraţiei judeţene pentru sprijinul primit şi a subliniat faptul că Spitalul rămâne o unitate medicală etalon, care reuşeşte să asigure managementul medical în cazuri de mare complexitate.

Conducerea judeţului şi-a prezentat şi o parte dintre obiectivele imediate ce vizează Spitalul. Se urmăreşte o mai bună funcţionare a întregului spaţiu.

Tot în acest an se va continua reabilitarea şi modernizarea spitalului, se va contrui o nouă poartă de acces, se vor finaliza lucrările la Secţia Dermatologie, se va finaliza centrala termică la Secţia de Reumatologie şi vor începe lucrările la Primiri Urgenţe în baza unui proiect de refuncţionalizare, va fi suplimentat personalul medical la Primiri Urgenţe, se vor găsi soluţii adecvate de încălzire a tuturor spaţiilor şi se vor lua măsuri drastice în ceea ce priveşte atitudinea personalului medical faţă de bolnavi.  La evenimentul de ieri au luat parte  senatorii Valentin Calcan şi Leonardo Badea, deputatul Zisu Stanciu, vicepreşedinţii CJD – Ioan Marinescu şi Gabriel Grozavu, viceprimarul Târgoviştei – Ioan Ţuţuianu, echipa de implementare a proiectului de modernizare a Spitalului, constructorii, şefi de servicii publice, primari, viceprimari, consilieri judeţeni, locali, directori de instituţii şi servicii subordonate CJD.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare