Breaking News

Târgovişte – Raed Arafat a inaugurat dispeceratul integrat al ISU Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean

Iul 22, 2013

Săptămâna trecută, ministrul secretar de stat Raed Arafat a inaugurat dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa. Evenimentul, aşa cum a menţionat secretarul de stat, duce la o mai bună mobilizare a resurselor, menţionând că se intenţionează ca, până la sfârşitul anului, la nicel naţional, să existe 35 astfel de dispecerate : ”Este un început foarte bun pentru judeţ, o continuitate a colaborării între ISU şi Ambulanţă. În loc să avem două dispecerate diferite, acum avem unul singur care funcţionează pentru ISU şi pentru Ambulanţă. Aceasta înseamnă o coordonare mai bună a resurselor. Este al 30-lea dispecerat în care integrăm ISU împreună cu Ambulanţa” . Pe fiecare tură, activitatea este coordonată de un ofiţer de la ISU şi un medic/asistent medical de medicină de urgenţă de la SAJ, care vor decide cu ce fel de efective se va interveni, în funcţie de solicitările primite pe linie medicală.

Cătălin Chiper, ministru secretar de stat, a subliniat că scopul declarat al dispeceratului este acela de a creşte calitatea serviciului oferit cetăţenilor, dar şi o mai rapidă reacţie pentru soluţionarea problemelor.

Operaţionalizarea dispeceratului integrat va reduce considerabil timpii de răspuns la solicitările pe linie medicală şi va asigura o mai bună coordonare a forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

Dispeceratul integrat asigură permanent preluarea apelurilor de urgenţă transmise prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, cunoaşte permanent capacitatea operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa şi a Serviciului de Ambulanţă, misiunile care au fost executate sau sunt în curs de executare, forţele şi mijloacele angajate în acţiuni, asigură şi menţine permanent legătura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea.

Actualitate, Administrație, Local

Despre autor

Redactor sef Vocea Dâmboviței
Etichete:, , , ,