Breaking News

Aninoasa: 420 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești a lui Mihai Viteazul

Aug 05, 2013

Ample manifestări vor marca împlinirea a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a domnitorului Mihai Viteazul.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, se va încheia un parteneriat între CJD – Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Consiliul Local Aninoasa. Din partea ambelor entităţi va exista câte o contribuţie materială, astfel încât manifestările să se deruleze în cele mai bune condiţii.

Iată și motivaţia administraţiei locale a comunei Aninoasa pentru organizarea acestui eveniment: „Mihai Viteazul a fost primul domnitor român care a împlinit visul cel mare al Unirii. În vremuri în care avem atâta nevoie de simboluri naţionale, de ideea de unitate şi de credinţă în victoria raţiunii în faţa suficienţei, celebrarea urcării pe tron a marelui Voievod Mihai Viteazul devine aproape o chestiune de datorie de onoare”.

Astfel, Primăria comunei Aninoasa – localitatea în care se află capul luminatului Domnitor Mihai Viteazul, la Mănăstirea Dealu, în parteneriat cu CJD, va organiza, în cadrul suitei de evenimente dedicate lui Mihai Viteazul, un spectacol grandios intitulat „Toată România!”, precum şi un pelerinaj intitulat „Flacăra Unirii”, pe traseul Târgul de Floci (locul naşterii domnitorului) – Călugăreni – Şelimbăr (locurile unor mari bătălii purtate de voievod) – Câmpia Turzii (locul în care a fost asasinat) – Aninoasa (Mănăstirea Dealu – locul în care se află capul domnitorului) –

Actualitate, Administrație, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,