Breaking News

Breaking News

Săptămâna manifestărilor dedicate sărbătoririi Sf. Nifon

Aug 05, 2013

În fiecare an, la 11 august, este sărbătorit Sf. Ierarh Nifon. Cu această ocazie, mii de pelerini vin în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, pentru a se închina la sfintele moaşte şi pentru a participa la oficierea Sfintei Liturghii arhiereşti.

Arhiepiscopia Dâmboviţa a solicitat Consiliului Judeţean un sprijin material pentru organizarea evenimentului din acest an.

Este vorba despre 70.000 de lei, sumă ce a fost aprobată de plenul CJD. O parte din aceşti bani include şi tipărirea şi lansarea a două cărţi cu rezonanţă istorică şi culturală naţională: “Iubitor de cultură, protector al Bisericii şi martir al credinţei ortodoxe” – volum prilejuit de împlinirea a 325 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a lui Constantin Brâncoveanu şi “Întregitor de ţară şi martir al neamului românesc” – volum prilejuit de împlinirea a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a voievodului Mihai Viteazul. Derularea evenimentului are drept fundament parteneriatul dintre CJD – Centrul Judeţean pentru Cultură Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgoviştei.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,