Breaking News

Iulian Vladu acuză epurările politice de la Compania de Apă. Leo Badea vorbeşte despre competenţă şi rentabilitate

Aug 28, 2013

Deputatul Iulian Vladu acuză epurările politice din instituţiile controlate de PSD! El a tras, astăzi, într-o conferinţă de presă, un semnal de alarmă, cerând principalului partid de guvernământ să înceteze cu aceste practici.

„Am crezut că am depăşit perioada 2000 – 2004, când nu te puteai angaja decât dacă aveai carnet  roşu şi nici măcar nu puteai să vorbeşti ceva de rău la adresa PSD. Iată că, deşi societatea a evoluat, din punct de vedere politic, ne întoarcem în istorie şi asistăm la epurări politice mult mai agresive şi mai pe faţă decât în 2000 – 2004. Astfel, la Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, odată cu instalarea noii conduceri PSD, s-a trecut la eliminarea angajaţilor care au alte viziuni politice. Numai săptămâna trecută, au fost date afară aproximativ 10 persoane, toate membre PDL, de la centrele Găeşti, Pucioasa, Fieni şi urmează şi cel de-al doilea val de epurări, când alţi câţiva zeci de angajaţi vor fi restructuraţi, tot pe criterii politice. Niciun angajat PSD nu a fost disponibilizat, ceea ce demonstrează clar că nu s-au avut sub nicio formă în vedere criterii profesionale.Restructurările din Compania de Apă s-au făcut abuziv, la limita legii şi fără respectarea procedurilor legale în vigoare”.

În replică, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Leonardo Badea, a declarat, pentru Vocea Dâmboviţei, că nu se poate vorbi despre politizarea unei companii care are drept scop obţinerea de profit şi oferirea de servicii cât mai bune consumatorilor.

„Nu e în regulă această abordare. Să înţelegem că, în perioada 2008-2012, nu a fost angajat nimeni de la PDL? Atunci când vorbim despre o companie ce urmăreşte profitabilitatea, vorbim despre profesionişti. Nu vorbim despre politizarea unei companii nici înainte, nici după 2013. Nu este în regulă din punct de vedere al abordării. E o capcană a iluziilor că cei care fac politică se pricep la toate. Activitatea companiei este organizată pe criterii  economice de rentabilitate, prin care să fie oferite servicii mai bune abonaţilor. Important este ca activitatea să se organizeze pe criterii de competenţă şi profitabilitate. Ideea este să asigurăm preţuri cât mai mici pentru serviciul de apă către abonaţi”, a precizat liderul social-democrat.

Actualitate, Flash, Politică, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,