Breaking News

Constantin Năstase: Manager de top, primar pe măsură

Aug 05, 2013

Interviu cu Constantin Năstase, primarul comunei Răzvad

Pe domnul Constantin Năstase l-am cunoscut cu mai mulţi ani în urmă, fiind pe atunci inginer şef, mai apoi director la Distrigaz Dâmboviţa. Pregătirea profesională şi calităţile de manager l-au propulsat, după privatizare, în vârful piramidei, ocupând, timp de cinci ani, postul de director general adjunct la Distrigaz Sud Reţele. În urmă cu un an, a intrat în politică şi a candidat cu succes la funcţia de primar al comunei Răzvad. L-am abordat la un an de la preluarea mandatului şi ne-a făcut plăcere să constatăm că un fost director, respectat şi apreciat, se pricepe să fie şi un foarte bun primar.

VD: Domnule primar, a trcut ceva mai mult de un an de când sunteţi în fruntea comunei Răzvad. Cum vă simţiţi în această ipostază, după ce ani de zile aţi fost director într-o companie de top?

După cinci ani de navetă la Bucureşti, am decis că este suficient, că venise timpul să fac ceva şi pentru Răzvad. Am intrat în politică şi Dumnezeu a vrut să am această şansă. Oamenii şi-au pus speranţele în mine şi nu vreau să îi dezamăgesc. M-am acomodat şi încerc să fac faţă noilor provocări şi aşteptărilor.

VD: Care este diferenţa, în opinia dumneavoastră, între un bun manager de întreprindere şi un primar bun manager?

Este oarecum paradoxal, dar sunt destul de puţine aspecte comune: deprinderea de a lucra cu oamenii, de a-i asculta şi înţelege. Vorbim apoi de diferenţele majore. Într-o societate comercială totul este bine pus la punct şi fiecare ştie exact ce are de făcut, care sunt sarcinile şi responsabilităţile. Aici, la primărie, abia implementăm sistemul de lucru cu respectarea unor proceduri riguroase.

VD: Aţi identificat probleme în ceea ce priveşte pregătirea ori modul de răspuns al personalului de execuţie?

Nu este vorba despre personal. Funcţionarii din primărie îşi fac treaba, corespund ca nivel de pregătire şi, în definitiv, toţi învăţăm şi ne punem la punct din mers cu unele noutăţi, legislative sau altă natură. Diferenţele sunt generate de multitudinea şi diversitatea problemelor, de la proiecte de investiţii şi până la cazurile sociale, probleme de fond funciar şi câte şi mai câte. Să nu uităm niciun moment că Răzvadul este una dintre cele mai mari comune, cu o populaţie mai numeroasă decât a oraşelor Fieni ori Răcari. Îmi doresc să venim cu o mentalitate nouă, ca funcţionarii să manifeste acelaşi respect şi solicitudine în raporturile cu contribuabilii, cum se întâmplă între prestator şi client în mediul privat.

VD: Care sunt ţintele pe care vi le-aţi propus până la finele acestui mandat?

Facem parte dintr-un grup de acţiune locală şi vom promova mai multe proiecte. Primul se referă la reabilitarea şi dotarea grădiniţei. Îmi doresc să avem drumuri comunale mai bune şi un grad de confort cât mai ridicat. Nu uit nicio clipă că Răzvadul a fost o comună de frunte şi mi-am propus să o readuc în prim–plan. Din acest motiv mi-am propus ca ţintă principală accesarea fondurilor şi execuţia unui sistem modern de canalizare. Răzvădenii au fost printre primii care au avut posibilitatea să se racordeze la reţelele de apă şi gaze naturale, iar amenajarea canalizării ar fi continuarea firească a dezvoltării infrastructurii de utilităţi.

VD: Vă mulţumesc şi vă dorim mult succes!

Administrație, Interviul Săptămânii, Local, Primari în vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,