Breaking News

Opoziţie zbuciumată! În lupta pentru revigorarea partidului şi a judeţului,

Aug 19, 2013

Primarii  l-au ales “comandant de oaste” pe Florin Popescu

Edilii PDL sunt hotărâţi să preia iniţiativa şi să găsească soluţii pentru revigorarea organizaţiei judeţene Dâmboviţa, aflată, în opinia lor, în derivă. Nemulţumiţi de prestaţia actualei conduceri a partidului, aceştia au convocat pentru luni, la ora 12, la Corpul K al Centrului Internaţional de conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte Colegiul Director. Semnatarii convocatorului au lansat invitaţia tuturor celor din Biroul Permanent Judeţean interimar să se aşeze la aceeaşi masă a discuţiilor pentru a găsi soluţia cea mai bună pentru relansarea partidului.

Apel către unitatea PDL

Colegiul Director Judeţean al PDL a născut divergenţe între cele două aripi ale organizaţiei judeţene. În timp ce aripa pro Blaga susţine că cei care au convocat forul de conducere nu au nicio calitate să facă acest lucru, prin urmare este nestatutar, peste 60 de preşedinţi aleşi de organizaţii au participat la întâlnire. Florin Popescu susţine că aceştia sunt preşedinţi în funcţie, potrivit regulamentului de funcţionare al partidului, întrucât n-au primit informarea de demitere.

„În organizaţie, există o tabără şi câţiva frustraţi”

În cadrul Colegiului Director care a durat mai bine de două ore, au fost luate mai multe decizii importante pentru evoluţia organizaţiei judeţene: desemnarea lui Florin Popescu pe post de purtător de cuvânt al PDL Dâmboviţa, convocarea Ligii Aleşilor Locali PDL, miercuri, 28 august, la Târgovişte, completarea structurilor de conducere, adoptarea unei rezoluţii prin care se solicită USL-ului să-şi respecte angajamentele din campania electorală şi stabilirea datei alegerilor din organizaţie, pe 29 noiembrie.

„Am discutat despre situaţia economică a judeţului, despre ceea ce a promis USL în campanie şi ce a făcut. Am luat câeva decizii referitor la câteva măsuri organizatorice. Miercurea viitoare se convoacă Liga Aleşilor Locali pe 28 august la Târgovişte. Am completat din structurile de conducere, statutar Biroul Permanent Judeţean Interimar. Am venit personal cu un apel pentru unitatea PDL, pentru că este un moment delicat prin care trece şi cred că toţi trebuie să stăm umăr lângă umăr pentru că USL este foarte puternic. Dacă noi suntem divizaţi, nu vom avea câştig de cauză. Sunt 12 primari care au intrat în BP interimar, unii ca preşedinţi de colegii, alţii ca interimari la comisiile de specialitate, consilieri judeţeni. Nu am vrut să ne răzbunăm pe cei care n-au venit. A fost o întâlnire constructivă  în care s-au pus bazele unităţii partidului.  Nu cred că există două tabere. Există o tabără şi câţiva frustraţi. Eu cred în cei care aduc voturi, nu în cei care spun că aduc”. Popescu a vorbit şi despre relaţia cu preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihai Volintiru.

„Am avut o relaţie tensionată la început cu Mihai Volintiru, însă, între timp, a arătat că îl interesează. A făcut nişte numiri în nişte funcţii bune, a promovat oameni din PNL de aici la centru, ceea ce PSD-ul n-a făcut. Văd că se zbate. Dar, eu rămân în PDL, el în PNL”.

“Cei care aduc oamenii la vot, aceia sunt reprezentativi”

“Vrem să lămurim nişte situaţii. Considerăm că activitatea de reorganizare a partidului lasă de dorit, nu se mişcă mai nimic, poate doar pe hârtie”, a declarat unul dintre semnatarii convocatorului, liderul primarilor PDL, edilul oraşului Fieni, Adriean Budoiu, citat de www.db24news.ro. “Noi, primarii, suntem forţa partidului care trebuie să renască. Personal, mă voi implica astfel încât partidul să devină o redută puternică în competiţiile viitoare. Să nu fim luaţi în seamă, mi se pare anormal”. “Nu ne emoţionează!”, a spus purtătorul de cuvânt al PDL Dâmboviţa, Marin Antonescu. El a declarat că iniţiativa “nu are girul BPJ şi al preşedinţilor reali ai organizaţiilor locale” şi că acest lucru nu reprezintă altceva decât o lovitură de imagine, o acţiune propagandistică ce dăunează imaginii PDL. “Cei care au semnat pentru această convocare şi-au asumat o calitate pe care nu o au”, a mai spus Antonescu. “E părerea dumnealui”, a replicat primarul oraşului Fieni. “Care e organizaţia pe care o reprezintă? (…) Povestitorii care au impresia că ei coordonează organizaţii fără electorat vor pierde în competiţiile viitoare. Cei care aduc oamenii la vot, aceia sunt reprezentativi. Acest lucru scapă din vedere BPJ. Primarii vor reînvia organizaţia într-un timp mult mai scurt decât actualul BPJ.Nu putem sta impasibili. De două luni de când este acest birou interimar, nu se întâmplă nimic, iar la nivel naţional treacţiile sunt anemice. PDL Dâmboviţa este în cădere liberă şi trebuie să facem ceva ca să revenim măcar unde am fost. Comandanţii de oşti fără armată sunt morţi. Noi suntem armata şi avem printre noi comandanţi mai buni. Îi invităm la aceeaşi masă şi pe colegii noştri pentru ca, împreună, să găsim soluţii de întărire a partidului”, a mai punctat Budoiu.

Fără categorie

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,