Breaking News

S-au împroprietărit pe Valul Cetăţii

Aug 05, 2013

Indiferenţa şefilor Primăriei Târgovişte generează monstruozităţi (II)

N-a fost luptă electorală având ca trofeu fotoliul de primar al municipiului Târgovişte fără ca “reabilitarea Şanţului şi Valului Cetăţii” să ocupe unul dintre primele locuri în pomelnicele de promisiuni.

Au fost candidaţi care s-au jurat că le vor curăţa de mizerii, vor planta pomi şi amenaja alei pietonale, pentru a le transforma în oaze de linişte, conferindu-le chiar o anume utilitate.

Alţii, mai năstruşnici, au mers până la a promite că vor umple Şanţul Cetăţii cu apă, să se plimbe târgoviştenii, dar şi turiştii cu bărcile, de parcă i-ar fi bătut soarele-n cap la… Veneţia.

Sigur este că toate aceste proiecte au fost, imediat după alegeri, trecute pe linie moartă, pentru a fi repuse pe tapet atunci când va fi iarăşi nevoie de petarde pentru prostit târgoviştenii mai creduli.

Până atunci, Şanţul şi Valul Cetăţii sunt năpădite de bălării. Unde nu sunt bălării sunt aruncate deşeuri menajere, iar după lăsarea serii parcurgerea acestui traseu devine o aventură riscantă.

Ceea ce este mai grav decât toate acestea la un loc, pe fondul dezinteresului şi indiferenţei responsabililor din primărie, a fost afectată iremediabil integritatea celor două monumente istorice, pe care specialiştii le datează încă de la 1645, ca lucrări de fortificaţii care apărau vechea cetate de scaun de la Nord – Vest la Sud – Est, pe traseul Halta Teiş – Calea Câmpulung – str. Col. Băltăreţu – str. Radu de la Afumaţi. Este incredibil că niciunul dintre inspectorii de specialitate nu a văzut, nu vede sau poate că nu vrea să vadă spălătoriile auto construite exact pe Valul Cetăţii ori cum riveranii şi-au mutat gardurile după cum au avut chef, Valul Cetăţii având de suferit mai ceva decât pe vremea când năvăleau turcii. O posibilă şi destul de plauzibilă explicaţie este aceea că sunt printre ei oameni influenţi în primărie, care au procedat la fel, lărgindu-şi proprietăţile după pofta inimii.

Actualitate, Administrație, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: