Breaking News

Semnarea celui mai important proiect al municipiului, un prim pas spre coabitarea CJD-primaria Targoviste

Aug 05, 2013

*Cartierul CFR, Aleea Trandafirilor, Micro XI şi Micro XII – sunt cele patru zone ce vor intra într-un amplu proces de modernizare

În Sala Florentină a Primăriei Municipiului Târgovişte s-a semnat contractul de execuţie pentru cel mai important proiect al municipiului. Acest proiect – Planul Strategic Integrat pentru dezvoltarea Durabilă a Municipiului Târgovişte B – vizează modernizarea Cartierului CFR, Aleei Trandafirilor, Microraioanelor XI şi XII. Este un proiect ce beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă, în procent de 98%, contribuţia municipalităţii fiind de doar 2%. Valoarea iniţială a proiectului a fost de 70 de milioane de lei noi.

Licitaţia a fost câştigată cu suma de 52 de milioane de lei noi, făcându-se astfel o economie de 18 milioane. Drumul până la semnarea contractului de execuţie a fost unul plin de obstacole. Proiectul a început în anul 2009. A primit finanţare în anul 2010. De atunci, timp de trei ani, s-a stat practic pe loc, din cauza interminabilelor contestaţii. Din fericire, aceste aspecte au fost depăşite şi, în cel mai scurt timp, într-o treime din municipiu vor începe lucrările de modernizare, ce vor cuprinde: reabilitarea străzilor, cu trotuare, pe ambele părţi, pe o lungime de 16 kilometri, 5000 de metri liniari de piste pentru biciclişti, aproape 3000 de locuri de parcare noi, şase staţii de transport public, şase locuri de joacă pentru copii şi amenajarea a aproape două hectare de teren de spaţii verzi.

Se vor înlocui aproape 10 kilometri în reţeaua de iluminat. Vor fi montaţi 242 de stâlpi noi de iluminat şi 5000 de metri liniari de fibră optică. Vor fi schimbaţi 10.ooo de metri liniari de reţea de apă, hidranţi, branşamente, reţea de canalizare. Efectul realizării acestui proiect va fi creşterea calităţii vieţii, crearea de noi locuri de muncă, reabilitarea infrastructurii urbane, îmbunătăţirea serviciilor urbane, a celor sociale, creşterea siguranţei cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii.

Perioada de execuţie este de 18 luni, dar constructorul a menţionat că doreşte să finalizeze lcurările într-un timp mult mai scurt. După finalizarea conterstaţiilor, va intra în execuţie şi cea de a doua parte a proiectului, care cuprinde Micro VI. „Este proiectul care va aşeza Târgoviştea pe harta celor mai moderne şi bine mobilate urbanistic oraşe din România. Vom avea standarde europene, aşa cum ne dorim cu toţii, vom avea un oraş civilizat, modern, un oraş în care să ne placă să trăim”, a declarat Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte.

La semnarea contractului, alături de conducerea primăriei s-au aflat prefectul judeţului – Victor Sanda, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, parlamentari, comandanţi ai instituţiilor MAI, rectorul UVT, consilieri locali, constructorii, şefi de direcţii din cadrul administraţiei locale, echipa de implementare a proiectului.

Preşedintele CJD a menţionat că va acorda sprijinul necesar implementării acestui proiect, exprimându-şi dorinţa ca, în ceea ce priveşte relaţia primăria Târgovişte – CJD să nu existe animozităţi politice, ci să primeze interesul cetăţeanului, dorind ca şi alte proiecte comune să aibe susţinere reciprocă. Aşadar, semnarea acestui contract s-a dovedit a fi şi un prim pas spre o coabitare CJD – Primăria Municipiului Târgovişte, coabitare care sperăm că va avea viaţă lungă.

 

Actualitate, Administrație, Local, Politică, Primari în vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,