Breaking News

Caravana mobilă “O şansă pentru viaţă” soseşte miercuri în Târgovişte

Sep 09, 2013

Asociația React şi o importantă companie de telefonie mobilă împreună cu Centrul de Transfuzii Târgovişte, organizează o sesiune de donare mobilă miercuri, 11 septembrie 2013, între orele 8.30-13.00, pe Platoul Prefecturii din Târgovişte.

Aceasta face parte din noua etapă a proiectului “O şansă pentru viaţă”, etapă ce presupune lansarea unui spot TV pentru promovarea donării de sânge neremunerate şi organizarea de sesiuni speciale (caravane mobile), în cadrul cărora publicul larg să poată dona sânge, fără a primi recompense materiale.

Colectarea de sânge de la donatori voluntari, neremuneraţi, reprezintă piatra de temelie a oricărui sistem transfuzional care îşi propune să asigure, în condiţii de siguranţă, cantitatea de sânge şi preparate sanguine necesară spitalelor.

Pentru a putea deveni donator de sânge și pentru a avea un proces sigur, din punct de vedere transfuzional, atât pentru donator cât și pentru pacient, o persoană trebuie să fie sănătoasă și să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, greutate 50-100 kg femeile și 60-100kg bărbații, să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice şi chirurgicale, să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală.

 

Înainte de donare se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent (legume, fructe, dar fără multe proteine şi grăsimi). Nu se fumează înainte şi după donare cu o oră.

În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

 

Oferă o şansă pentru viaţă! Donează sânge!

Actualitate, Administrație, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: