Breaking News

Cod Galben

Sep 29, 2013

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări meteorologice COD GALBEN pentru intervalele:

- 29 septembrie (orele 21.00 ) – 30 septembrie 2013 (ora 13.00)

- 30 septembrie (orele 13.00 ) – 02 octombrie 2013 (ora 08.00),

fenomenele vizate fiind ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului.

Din seara zilei de duminică, 29 septembrie, până în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei. În aceste regiuni, în intervalul menţionat, se vor cumula local cantităţi de apă de 20 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona Munţilor Banatului, peste 30 l/mp.

În al doilea interval menţionat, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 30…35 l/mp şi izolat 60…70 l/mp.

În sudul şi sud-estul teritoriului vântul se va intensifica, cu viteze de 50…70 km/h, iar în Bărăgan şi Dobrogea se vor depăşi temporar 80 km/h.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite. Având în vedere faptul că atenţionarea meteo vizează şi fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităţilor administrativ teritoriale vor menţine un contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ în cazul producerii de avarii la reţelele electrice.

Actualitate, Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare