Breaking News

Corala Appassionato – o nouă reuşită

Sep 12, 2013

Dacă săptâmânile trecute anunţam întoarcerea triumfală a coralei Appassionato de la Ohrid Choir Festival, din Macedonia, iată că tinerii muzicieni conduşi de conf.univ.dr. Florin Badea au dus din nou Târgoviştea pe podiumul unei importante competiţii de gen…

În perioada 5-8 septembrie s-a desfăşurat la Baia-Mare cea de-a treia ediţie a concursului internaţional Liviu Borlan, organizat de corala Armonia şi coordonat cu un înalt nivel de profesionalism de Alexndru Nicolici, directorul executiv al Asociaţiei Prietenii Armoniei. La evenimentul ce a reuşit să reunească nouă formaţii corale din România, Slovacia şi Ucraina, a participat şi grupul Appassionato din Târgovişte, ce a reuşit să obţină Locul I şi diploma Gold 2, fiind astfel marele câştigător al ediţiei din acest an a festivalului.

Competiţia a fost una dificilă, fiecare dintre grupurile ce au urcat pe podiumul concursului – corul Voces din Oradea, dirijat de Valentin Gheorghe Lazăr şi corul Cantica Collegium Musicum din Martin (Slovacia), dirijat de Stefan Sedlicky şi Appassionato – având prestaţii de înalt nivel. Cu un program variat ce a cuprins lucrări precum Cantate Domino de Claudio Monteverdi, Haia, haia de Liviu Borlan, şi alte variaţiuni pe tema Chindiei de Alexandru Paşcanu şi Rosas Pandan de George Hernandez; şi cu o construcţie muzicală şi emoţională ce îi defineşte, tinerii conduşi de maestrul Florin Badea au reuşit să impresioneze juriul condus de Voicu Enăchescu, unul dintre cei mai importanţi dirijori români de cor, fondatorul formaţiei Preludiu şi preşedintele Asociaţiei Naţionale Corale din România.

Publicul târgoviştean va avea şansa să asculte corala Appassionato pe 19 septembrie, la Complexul Muzeal Curtea Domnească, în cadrul complexului extraordinar de manifestări Toată România, eveniment dedicat împlinirii a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a voievodului Mihai Viteazul.

Actualitate, Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: