Breaking News

Cornăţelu – Centru de excelenţă pentru tradiţii educaţionale ale turismului rural

Sep 28, 2013

Vineri a avut loc inaugurarea Centrului de excelenţă (cazare şi recreere) pentru tradiţii educaţionale ale turismului rural situat în satul Bolovani din comuna Cornăţelu. Este vorba de o investiţie de 551.314 euro, dezvoltată în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, sub conceptul arhitectului Şerban Sturdza. Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea activităţilor turistice în zona localităţii Cornăţelu, contribuind la creşterea numărului de locuri de muncă, dar şi creşterea atractivităţii zonei pentru alte investiţii.

Adrian Ţuţuianu – preşedintele CJD – ,,De ce e important acest proiect pentru Cornăţelu? În primul rând, ca exemplu pentru toată lumea că se poate face ceva dacă ai un pic de pricepere, foarte multă insistenţă şi apelezi la consultanţii potriviţi. În al doilea rând, pentru că dezvoltarea turismului rural cred că trebuie să fie o prioritate pentru noi, ca judeţ, şi pentru această ţară. Şi, în al treilea rând, pentru că dacă va dezvolta această bază, vor fi din ce în ce mai mulţi oameni care vor veni aici, vom avea şi rezultate economice, dar vom avea şi rezultate în planul a ceea ce înseamnă promovarea acestei ţări şi tradiţiile educaţionale,,.

Corneliu Vişoianu, manager de proiect: ,,Cred că a ieşit un lucru frumos, care este reprezentativ chiar pentru ţară, nu doar pentru zona noastră. Vreau să-i mulţumesc soţiei pentru că m-a răbdat în tot acest timp, familiei în ansamblu, copiilor, pentru că asta este, de fapt, motivaţia principală. Pentru ei facem, pentru ei construim, pentru ziua de mâine, care sperăm să fie măcar la fel luminoasă ca cea de astăzi.”

Actualitate, Administrație, Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,