Breaking News

Dialogul constant autorităţi – mediu de afaceri, condiţie esentială pentru asigurarea unui climat economic sănătos

Sep 15, 2013

Recent, autorităţile dâmboviţene au organizat o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ. Au răspuns invitaţiei peste 150 de întreprinzători din diferite domenii de activitate, care au dorit să afle mesajul factorilor de decizie, în privinţa măsurilor de stimulare a mediului de afaceri.

A fost un prim şi bun prilej pentru actuala conducere a administraţiei judeţene şi pentru parlamentarii de Dâmboviţa de a vorbi despre oportunităţi dar si pentru a-şi exprima întregul sprijin, pentru stimularea iniţiativelor mediului privat. Totodată, autorităţile au lansat invitaţia la un dialog constant, în care fiecare dintre parteneri să vină cu idei constructive şi soluţii la problemele economice reale cu care se confruntă judeţul.

Prezent la eveniment, deputatul PC Georgică Dumitru subliniază importanţa consolidării relaţiei întreprinzătorilor cu autorităţile, ca o condiţie esentiala pentru dezvoltarea unui climat economic sănătos.

„Este foarte important să vorbim deschis despre problemele cu care cei care derulează investiţii private pe teritoriul judeţului se confruntă. Să venim, ori de cate ori este necesar în întâmpinarea întreprinzătorilor, cu informări privind oportunităţile de afaceri de la nivel judeţean, dar şi facilităţile pe care administraţiile publice le pot acorda. La rândul lor, oamenii de afaceri trebuie „să-şi spună păsul” pentru a ne aduce la cunoştinţă blocajele ce trebuie îndepărtate. Aş dori, în mod special, să accentuez importanţa parteneriatului public – privat în condiţiile în care orice întreprinzător are nevoie de infrastructură adecvată, fiind de datoria autorităţilor s-o asigure, iar comunităţile au nevoie de investiţii care să genereze locuri de muncă. În acest sens, în Dâmboviţa, numărul mare de Grupuri de Acţiune Locală care au obtinut finantare, oferă cadrul propice pentru dezvoltarea acestor parteneriate  mai ales că finanţarea proiectelor se face din fonduri europene nerambursabile.In acest context este  crucială  absorbţia fondurilor europene – şansa de care trebuie să profite atât ccomunitatile,promovand proiecte de infrastructura, cât şi mediul privat. Pentru a asigura o transparenţă cât mai mare a oportunităţilor de finanţare oferite  de Guvern si de programele Uniunii Europene, voi face demersuri de a  aduce  in judet colegii conservatori, membrii ai Executivului. După cum se ştie, au fost în Dâmboviţa şi s-au întâlnit cu administraţia judeţeană d-na secretar de stat în Ministerul Economiei, Anca Laura Ionescu, d-nul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ministrul IMM-urilor, mediului de afaceri şi turismului, Maria Grapini, dar şi Daniel Constantin, Ministru Agriculturii. Iar aceste vizite, vă asigur, vor continua”, a afirmat Georgică Dumitru.

 

Actualitate, Administrație, Flash, Local, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,